ALO! OTKRIVA KO JE BIO NA METI KRIMINALACA UHAPŠENIH U AKCIJI "ŽIČA" Zvicer tražio glavu svog vojnika jer ga je izdao!
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

Njegovi hteli da ga se reše! Više od 70 osoba iz Kraljeva i Beograda uhapšeno je u akciji „Žiča“, a među njima i pripadnici kavačkog klana! Grupa je pala zbog sumnje da su planirali likvidaciju svog čoveka Strahinje Savića, koji ih je navodno ocinkario i zabrljao prilikom planiranja ubistva Crnogorca Marka Ljubiše Kana! 

Spektakularnu policijsku operaciju predvodilo je 600 specijalaca, koji su pretresli više od 80 lokacija, a uhapšeno je više od 70 osoba. Među njima su Predrag P. (27), Dejan R. (27), inače navijač Partizana, zatim Bogdan D. (29) i devojka Aleksandra Č. (29). Sumnja se da je reč o članovima kavačkog i vračarskog klana, a kako saznajemo, lisice su im stavljene jer je ta grupa navodno planirala likvidaciju Strahinje Savića, koji se u Crnoj Gori tereti za planiranje ubistva Marka Ljubiše Kana.

ALO! OTKRIVA KO JE BIO NA METI KRIMINALACA UHAPŠENIH U AKCIJI

Nikola Vušović Džoni Foto: Alo.rs

 

- Na čelu pohapšene ekipe su odbegli Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Ludi Džoni. Ta kriminalna grupa ranije je angažovala Strahinju Savića za ubistvo prijatelja Luke Bojovića - Marka Ljubiše Kana u Budvi. Savić je boravio u tom mestu, ali je nešto očito zabrljao. To je bilo u vreme kada su u Crnoj Gori boravili i Veljko Belivuk i Marko Miljković - navodi izvor blizak istrazi, a zatim dodaje brutalne detalje:

ALO! OTKRIVA KO JE BIO NA METI KRIMINALACA UHAPŠENIH U AKCIJI

Foto: Alo.rs

 

- Pošto je zbog Savića propala čitava akcija ubistva, njemu su u januaru 2021. stavljene lisice, a uhapšen je zajedno sa Lazarom Ilićem koji se, inače, tereti za ubistvo „pink pantera“ Aleksandra Šarca 17. oktobra 2020. Posle hapšenja Savić je negirao krivicu, ali je odlučio da sve ispriča o „kavčanima“ i „vračarcima“, zbog čega su ga njegovi dotadašnji saradnici, po nalogu Radoja Zvicera, označili kao cinkaroša i metu koju treba ukloniti što pre - tvrdi naš sagovornik.  

ALO! OTKRIVA KO JE BIO NA METI KRIMINALACA UHAPŠENIH U AKCIJI

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

Kan preživeo četiri atentata

Marko Ljubiša Kan, prema navodima medija, važi za visokopozicioniranog „škaljarca“ i velikog prijatelja Luke Bojovića. Odranije je poznat policiji zbog raznih krivičnih dela, a sam se često našao na meti napadača. Na njega su pokušana čak četiri atentata, ali je uspeo svaki put da preživi. Za njega se ističe da vodi budvansku kriminalnu grupu, koja je saveznik škaljarskog klana i bliska Luki Bojoviću i Filipu Koraću. Lokalni mediji navode da se ta grupa bavi švercom kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu. 

Kako saznajemo, u novembru 2022. uhapšeno je tridesetak „vračaraca“ za koje se sumnja da su pali zahvaljujući iskazu upravo Strahinje Savića, zbog čega je označen kao meta za odstrel.

Podsetimo, u Crnoj Gori je podignuta optužnica protiv srpskih državljana Lazara Ilića, Strahinje Savića i Nenada Milenkovića, Beranca Grge Milićevića i Cetinjanina Miloša Klečaka zbog pripremanja ubistva Budvanina Marka Ljubiše Kana.

ALO! OTKRIVA KO JE BIO NA METI KRIMINALACA UHAPŠENIH U AKCIJI

Privatna arhiva

 

Nakon što su inspektori Saviću stavili lisice i otvorili njegov kriptovani telefon, on je, rečeno je tada nezvanično, priznao da je u Crnu Goru došao u noći između 19. i 20. januara, sa zadatkom da prati osobu čije je ubistvo planirano.

Okrivljeni Strahinja Savić je, međutim, kasnije negirao svoju raniju izjavu koju je dao u Specijalnom državnom tužilaštvu, kada je detaljno naveo planiranje tog krivičnog dela.

Savić je izjavio da nije kriv za krivično delo, te da ne ostaje pri navodima koje je dao pred Specijalnim tužilaštvom u januaru i februaru 2021. godine.

 - Bio sam primoran tada da tako izjavim. U policiji sam prošao torturu. Pretili su mi. Video sam da su i Ilića tukli. Pretpostavio sam da će se to i meni dogoditi i ko zna šta još. Oni su mi rekli: „Mi sve znamo“ i da priznam to što kažu. Dali su mi sliku nekog čoveka da prepoznam... Nisam došao nikog da ubijem - tvrdio je Savić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading