BLAGA KAZNA ZA BRUTALAN NAPAD PRED KAMERAMA Kontiću četiri godine zatvora za zversko prebijanje
Printscreen/MUP

Viši sud u Novom Sadu osudio je Ivana Kontića na četiri godine zatvora za nanošenje teških povreda Miljanu Mandiću, 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu. Kontiću je pritvor zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, dok mu se u kaznu zatvora uračunava vreme provedeno u pritvoru.

Istom odlukom suda, Ognjen Lađanac je oslobođen optužbe za krivično delo učestvovanje u tuči, dok je Luka Vukajlović oslobođen od optužbe za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela. Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe, što je tužilaštvo već i najavilo.

BLAGA KAZNA ZA BRUTALAN NAPAD PRED KAMERAMA Kontiću četiri godine zatvora za zversko prebijanje

MUP Crne Gore

 

- Tužilaštvo će izjaviti žalbu jer je sud izvršio izmenu optužnice i našao da je Kontić izvršio krivično delo teška telesna povreda, a ne krivično delo pokušaj ubistva, za šta ga je teretila optužnica - navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Takođe ističu da, nasuprot nalaženju prvostepenog suda, smatraju da je izvedenim dokazima nesumnjivo utvrđeno da su optuženi Lađanac i Vukajlović izvršili krivična dela za koja su optuženi. Tužilaštvo će se žaliti i protiv odluke suda kojom je Kontiću ukinut pritvor i dodeljena nanogica.

Presudu je nazvao sramnom i sam oštećeni Miljan Mandić, kojem je Kontić lomio ruke u zglobovima dok je ležao na zemlji. On je istakao da neverovatno deluje činjenica da se kao pokušaj ubistva ne karakteriše to što mu je desetine udaraca u glavu, dok je bio bez svesti, naneo reprezentativac u borilačkom sportu.

BLAGA KAZNA ZA BRUTALAN NAPAD PRED KAMERAMA Kontiću četiri godine zatvora za zversko prebijanje

Printscreen

 

- Šta je bio cilj udaranja u glavu čoveka koji je bez svesti, ako ne to?! Još neverovatnije deluje činjenica da su pomagači od kojih me je jedan više puta s leđa udario pesnicom u glavu i pomogao da me obore, a kasnije i nekoliko puta šutnuo u glavu, a drugi mu pomogao da pobegne - oslobođeni. Četiri godine koje je glavni okrivljeni dobio kao kaznu, zapravo će primenom pravila o puštanju na slobodu nakon odležane dve trećine kazne u realnosti biti 32 meseca kazne, što je već tu - napisao je Mandić.

On je dodao da se ovom presudom daje vetar u leđa za sprovođenje nasilja i zahvalio se građanima Srbije koji su mu pružali podršku.

- Onima koji su odgovorni za ovakav epilog poručujem: Neka im je na obraz, ako obraza imaju - zaključio je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Goran

14.04.2023 07:24

Bravo! Ovi će da ponove krivično dwlo. Ni malo ne bi bili čudno da optuženi ubije oštećenog kada izađe. Kućni psitvor. Hoće li ga u tom periodudtžavahraniti? Hrani sve zatvorenike. Milsim da bi mu trebalo poslatikuvara da mu spremi nešto. Ipak je on reprezentativac. Mora da je' jaku 'ranu.