ŠOK TVRDNJE HRVATINA Namestili su momke za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu
Foto: Alo.rs

Tokom ispitivanja Hrvatina, došlo se do saznanja, odnosno Hrvatin je izneo nove tvrdnje da su Belivuk i Miljković namestili druge za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu.

Advokat Vladimir Petrović, branilac Marka Miljković, pitao je svedoka saradnika za koja krivična dela je potpisao sporazum sa tužilaštvom.

ŠOK TVRDNJE HRVATINA Namestili su momke za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu

Foto: Estock/Miloš Rafailović

 

- U vezi svih krivičnih dela za koja sam učestvovao - odgovorio je Hrvatin.

Petrović: Pominjali ste, na Veljkovo pitanje, da ste vi bili član grupe, ali da o tome da li ste bili članovi organizovane grupe ili kriminalne grupe odlučuje tužilac.

Hrvatin: Tako je.

Petrović: Tim sporazumom na koliko ste osuđeni?

Hrvatin: Na 15 godina.

Petrović: Da li je sporazumom obuhvaćen pritvor?

Hrvatin: Jeste, ja se nalazim u pritvoru kao i ostali optuženi.

Petrović: Vi se nalazite u pritvoru? Hoćete da kažete da sporazumom nije dogovoreno da vam se ukine pritvor?

Hrvatin: Ja se nalazim u pritvoru.

Petrović: Vi ste rekli da ste odmah, kada ste ušli u postupak, prilikom prvog dolaska u policiju odlučili da pričate. Zašto?

Hrvatin: Pokazano mi je koje dokaze imaju, snimak koji imaju mene i Gorana, slike, znao sam da je mašina nađena. Odlučio sam tako.

Petrović: Koji ste po redu svedok saradnik?

Hrvatin: Ja sam prvi.

Petrović: Da li ste razmišljali, pričali ste da ste se družite, da li to podrazumeva neki stepen lojalnosti i moralne obaveze da čovek ne optužuje?

Hrvatin: Ako Belivuk i Miljković mogu da nameste ljudima ubistvo za Bojana Mirkovića u Belvilu, zašto ja ne bih govorio sada kada smo svi popadali.

Bojan Mirković, podsetimo ubijen je 12. novembra 2020. i postupak protiv optuženih za taj zločin i dalje je u toku pred Višim sudom u Beogradu. Njega je maskirani napadač sačekao u zgradi na Novom Beogradu i u njega ispalio osam hitaca. Miljković i Belivuk uhapšeni su nekoliko meseci kasnije, 4. februara 2021.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading