ZAVRŠENO SUĐENJE NIKŠIĆANINU IVANU KONTIĆU ZA POKUŠAJ UBISTVA Objava presude za nedelju dana
Printscreen/MUP

Kontiću koji se tereti da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, prebijanjem pokušao da ubije Mandića, presuda će biti izrečena 13. aprila.

Ostajući u celosti kod optužnice, zamenik višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić je u završnoj reči istakao da smatra da je na nesumnjiv način dokazan pokušaj ubistva. Takođe, kako je rekao, dokazano i da  su preostala dvojica okrivljenih,  Ognjen Leđanac koji se tereti za učesrtvovanje u tuči i Luka Vukajlović optužen za pomoć učiniocu posle krivičnog dela, počinili ono što im se optužnicom stavlja na teret.

Slučaj transvestita Jovanice pred Apelacionim sudom - Alo.rs

Na snimcima se, kako je rekao zamenik VJT,  vidi se da Kontić udara mandića pesnicama, i da ga je zatim uhvatio i oborio na zemlju, i nastavlja da ga udara pesnicama u predelu glave i vrata.  Sa udarcima je, kako je rekao,  nastavio i odk je ovaj bio bespomoćan i uvrtao mu je ruke. U toj tuči je učestvovao i Ognjen Leđanac, koga je Vukajlović svojim kolima odatle odvezao.

- Kontić ne osporava  da je zadao više udaraca u predelu glave i vrata mandiću, ali se branio da je bio napadnut - predočio je zamenik tužioca. -  Oštećeni je ležao, i nije pružao otpor. Kontić je odmah pobegao u Crnu Goru, a presostala dvojica okrivljenih, Leđanac i Vukajlović su se krili dok nisu uhapšeni. Video snimak je dokaz, a elektronsko-informatičko veštačenje je urađeno u skladu sa zakonom.

Zamenik VJT je predložio da se sva trojica oglase krivim i kazne po zakonu.

Mandićev punomoćnik, advokat Nikola Tadić je  izjavio da je dokazano da je Kontić  sa umišljajem pokušao da ubije Mandića, i da  su Kontićev  i iskazi preostale dvojice okrivljenih, u suprotnosti sa dokazima,  i da su dati da bi izbegli odgovornost.

- Kontićevi iskazi nisu tačni, Mandić mu nije pretio, niti mu se obraćao povišenim tonom - kazao je u završnoj reči advokat Tadić.

Advokat Dejan Bugarski, jedan od Kontićevih branilaca,  u završnoj reči je istakao dodbrana smatra da je  na osnovu izvedenih dokaza, odbrana na nesumnjiv način dokazala da  apsolutno nije reč o pokušaju ubistva, kako to tvrdi Više javno tužilaštvo.

- Zaista je nejasno i do danas nismo dobili odgovor kako je moguće da tužilac zanemaruje dva nalaza veštaka sudske medicine, gde je rečeno da usled svih radnji okrivljenog,  oštećenom život nije bio doveden u opasnost - kazao je Bugarski. - Reč je o samo jednoj teškoj povredi koja nije u blizini ni jednog vitalnog organa. KOntić ni jednog momenta nije osporavao da snosi neku odgovornost, ali je ukazivao da ne može biti reč o pokušaju ubistva.  Advokat Zora Dobričanin Nikodinović,  takođe je istakla da smatra da Kontić nije počinio krivično delo za koje mu se optužnicom stavlja na teret, a za video - zapise je kazala da nisu pribavljeni na zakonit način, niti se zna kada su nastali.

 

 

- Kod Kontića nije bilo umišljaja, imao je nameru da sam dođe iz Crne Gore i da se preda, ali je u međuvremenu uhapšen - istakla je Dobričanin Nikodinović. - Sud neka presudi na osnovu zakonskih dokaza.

Branilac okrivljenih Leđanca i Vukajlovića, advokat Goran Karadarević smatra da Leđanac nije učestvovao u tuči, i da bi se eventualno moglo govoriti o lakoj telesnoj povredi, što se goni privatnom tužbom. kazao je da nije dokazano da su ova dvojica krila. Oboijica su se odazvali na poziv policije.

IZJAVE

Napominjući da je već 30 meseci u pritvoru, Kontić je u svojoj završnoj reči kazao da je od početka govorio istinu i da nije imao nameru da ubije Mandića, niti da se sveti.

Mandić je, s druge strane  izjavio da se dve i po godine oseća kao taoc ovog sudskog procesa.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading