DETALJI PUCNJAVE U OBRENOVCU Ko je pucao na dva rođena brata?
Foto: Promo/Foto: Pixabay

U policiji kažu da su obojica poznata od ranije, kao i da mlađi Vasilije ima presudu za ubistvo.

Prema nezvaničnim saznanjima braća ne žele da sarađuju sa policijom u istrazi pucnjave u kojoj su obojica ranjena. Istražni organi veruju da je reč o kriminalnom razračunavanju.

Mlađi Mirković je presudom Apelacionog suda u Beogradu, krajem januara ove godine, oglašen krivima za ubistvo Stefana Lazarevića (26) iz Stublina kod Obrenovca, koje se dogodilo 23. decembra 2018. Osuđen je na 12 godina robije. Ovom presudom potvrđena je kaznakoju je Mirkoviću prošle godine izrekao Viši sud u Beogradu.

Do zločina u jednoj kafani u Stublinama, gde je Lazarević radio kao šanker kada je, prema pisanju medija, Vasilije Mirković odbio da napusti ugostiteljski objekat, iako je bio "fajront". Insistirao je da mu da još pića, a onda je potegao nož. Napao je Lazarevića u šanku i naneo mu smrtonosne povrede.

Uništeno više od 70 tona cigareta! - Alo.rs

Tokom suđenja čulo se da je napadač više puta udario Lazarevića pesnicom u glavu, a onda ga sečivom pet puta ubo u grudi i leđa. Nesrećni mladić je od zadobijenih povreda iskrvario na smrt, dok je ubica iskoristio paniku koja je tada nastala i mirno išetao iz kafane.

Policija je nekoliko sati obavljala uviđaj, a potom i saslušavala svedoke i očevice. Vrlo brzo su došli do imena osumnjičenog. Mirković je uhapšen u svojoj kući u Stublinama, jer je nakon zločina otišao i legao da spava.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva njemu je određen pritvor, a iza rešetaka je proveo dve godine i tri meseca, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

NIJE DOČEKAO DETE

Prema tadašnjem pisanju medija Stefan Lazarević je bio sin jedinac. Oženio se nekoliko meseci pre brutalnog ubistva. Supruga mu je bila u petom mesecu trudnoće. Kobne noći u kafani u Stublinama otišao je na poziv rođaka da mu pomogne. Svedoci su ispričali da je dvojicu mladića, kada je već bio "fajront", zamolio da napuste lokal. To je za njega bilo kobno. Izboden je na smrt.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading