SAOPŠTENJE TUŽILAŠTVA POVODOM SLUČAJA ZATOČENE DEVOJČICE Da li je otac imao saučesnika?
Foto: Alo/Foto: Alo!

 

Prvo osnovno javno tužilaštvo je od 24. marta kada smo dobili saznanja za nasilje u porodici odnosno, mada je tadašnji dežurni zamenik obavešten za zlostavljanje i mučenje od strane okrivljenog P. U. preme oštećenoj sa kojom je okrivljeni bio u emotivnoj vezi, a pre svega kada je dete pronađeno samo u stanu, akcenat stavilo da se u saradnji sa institucijama PU za grad Beograd okrivljeni pronađe i liši slobode.

Potom, nakon zadržavanja da mu se odredi pritvor, što je po našem predlogu sudija za prethodni postupak i suda i uradio.


Pored sprovođenja istrage za krivična dela koja smo naveli u saopštenju, proverićemo preko policije i drugih državnih organa i sve ostalo,što bi dovelo do eventualno novih postupaka i to:

SAOPŠTENJE TUŽILAŠTVA POVODOM SLUČAJA ZATOČENE DEVOJČICE Da li je otac imao saučesnika?

Foto: Alo ilustracija M.J.

 


1. Protiv lica u čijem je stanu uhapšen, da li ima pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela. Da li je bio sa njim(jedno ili više lica),da li mu je pomagao i na koji način.Da li su u srodstvu ili nisu.


2.Da li ima propusta u Centru za socijalni rad u periodu od donošenja presude do pronalaska deteta u stanu i stanju koje je bilo strašno.


3.Da li ima propusta u službi zaduženoj za obrazovanje deteta,odnosno polazak u školu,zatim onih koji su trebali da evidentiraju devojčicu za vakcine,vrtić,predškolsko...


Za neke od tih propusta Mnistarstva i Zaštitnik građana vrše provere i nadzor, a koje izveštaje ćemo takođe zatražiti.Tu dokumentaciju ćemo potom dostaviti na ocenu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu,radi procene da li ima krivilnog dela iz nadležnosti Višeg suda pred kojim postupaju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading