SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!
Foto: Alo/keynote

Od početka godine, za samo 90 dana, u Srbiji je života lišeno devet žena i jedna dvogodišnja devojčica. Umesto da se smanjuje, pitanje femicida postaje sve veći problem. U odnosu na isti period prošle godine, crna statistika značajno se povećala.

PRESREO ŽENU NA AUTO-PUTU, PA JE 7 PUTA IZBO NASMRT Evo na koliko je osuđen Srbin iz Nemačke za ubistvo bivše supruge  

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

Društvene mreže

 

Poslednja vest o femicidu koja je potresla Srbiju je da je majku šestoro dece Andreu Kocić (35) iz Jagodine ubio partner. Nesrećna žena je nasmrt pretučena i deseta je ubijena ove godine.

Andrea je napustila supruga jer je trpela nasilje, a nije ni slutila da će isto da trpi i od strane novog partnera.

''Ona se razvodila od supruga sa kojim ima petoro dece. On ju je zlostavljao, trpela je nasilje non-stop. S ovim nije bila dugo, ali je on poznat kao problematičan, valjda se i drogira. Čuli smo da ju je tukao dok nije umrla'', rekle su komšije nesrećne žene.

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

facebook/Društvene mreže

 

Njen ubica Bojan Manojlović je nakon zločina mirno sačekao policiju i predao se.

Obdukcija je završena, ali još nije stigla u tužilaštvo. Sumnja se da je žena izdahnula nakon brojnih povreda i preloma, ali i da je imala unutrašnje krvarenje. Ona je kobnog dana bila u nasilnikovom stanu, a komšije su čule buku i pozvale policiju.

- Osumnjičeni se tereti da je oštećenu lišio života tako što joj je zadao više udaraca rukama i nogama po glavi i telu. On je saslušan i branio se ćutanjem - rekli su za Telegraf.rs iz VJT u Jagodini.

Andrea Bojana Manojlovića nije prijavljuvala za nasilje, ali protiv njega jesu ranije izricane hitne mere za sprečavanje nasilja u porodici.

Bivšu partnerku ubio na ulici

Sanja Manoilov (47) iz Pirota ubijena je nasred ulice u centru grada dok je birala voće. Života ju je lišio bivši partner koji je imao zabranu prilaska i komuniciranja, tako što joj je prišao s leđa i pucao joj u glavu.

Sanja se više od godinu dana borila za svoj mir, ali nije mogla da pobegne od čoveka koji ju je proganjao i naposletku joj oduzeo život.

Osumnjičeni Miroslav M. dva puta ze osuđivan za proganjanje. On je potpisao sporazum o priznanju krivice i osuđen je na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

Foto: Alo ilustracija M.J.

 

Za ponovljeno delo dobio je zabranu prilaska, a sudija za prethodni postupak ocenio je da se izrečenom merom zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima i oštećenom, može se ostvariti svrha propisivanja mere kojom se obezbeđuje nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Sanja suđenje nije dočekala jer Miroslav ne samo da je prekršio zabranu prilaska, već ju je lišio života.

Nasmrt pretukao dvogodišnje dete

Dvogodišnja Petra Valdulović iz Zajačara preminula je kada ju je brutalno prebio očuh Miloš Nikolić, tako što ju je udarao po glavi i telu dok nije prokrvarila i pala u nesvest, a njena majka Jelena Todorovska (24) sve je to posmatrala.

''Policija je na zidu u kući videla krv, a u ćošku na podu komad devojčicine iščupane kose. Urađena je DNK analiza i utvrđeno je da to Petrina krv. Veruje se da je Miloš Nikolić, osumnjičen za njeno brutalno ubistvo, osim što ju je udarao šakama po telu i glavi, digao držeći je za kosu i udarao njenom glavom o zid dok joj nije išupao kosu sa kožom i tu je dete palo na pod'', rekao je ranije sagovornik za Telegraf.rs.

Njena majka Jelena Todorovska (24) je sve posmatrala, a kako saznajemo, na saslušanju je dala izjavu, odnosno, svoje "objašnjenje" o nastanku povreda svoje ćerke od kojih je malena preminula nakon sat vremena borbe lekara da joj spasu život.

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

 

 

''Ona je rekla da je devojčica sama pala i ogulila deo glave o sto, a da je ona za to vreme bila u WC i nije stigla da joj pomogne'', rekao je sagovornik.

Milošu Nikoliću, ako se dokaže da je kriv za delo koje mu se stavlja na teret, preti doživotna kazna zatvora, dok se majka za sada tereti za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Njena majka je 22. marta puštena iz pritvora.

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

Alo ilustracija J.O.

 

Ubio suprugu u stanu

Telo Dragane P. (54) i Aleksandra D. (58) pronađena su 15. februara, pola sata nakon ponoći, u stanu u Bulevaru oslobođenja. Aleksandar je upucao svoju partnerku, a potom i sebe.

Komšije su nakon zločina rekla da ništa nisu primetile "sve dok 15" policajaca nije ušlo u zgradu.

''Aleksandar je radio kao obezbeđenje. Nekoliko godina već zivi sa Draganom, nisu venčani. Voleo ju je mnogo, čak i nekad pokazivao ljubomoru. Umela je da ga napusti, a on bi patio sve dok se ne vrati. Sad mogu da vam kažem da sam se mogla zakleti da ruku ne bi digao na nju'', rekla je jedna od komšinica vanbračnog para sa Voždovca.

One je istakla da je čula da je Aleksandar bio živ kada je pilicija ušla u stan, ali da je izdahnuo pre dolaska Hitne pomoći. Pored njegovog tela pronađen je pištolj.

Usmrtio je sekirom

Zločin iz strasti dogodio se 14. febuara u Donjem Tavankutu kod Subotice, kada je pronađeno telo Marije Jurić (65) koju je ubio Miroslav P. (45).

Miroslav i Marija su bili u emotivnom odnosu. Nakon svađe, on ju je usmrtio sekirom, a potom telo nesrećne žene zakopao u pod kuće. Policija je zatekla jezivi zločin.

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

Facebook/Printscreen

 

''Svemu je pretohodila svađa. On je potom uzeo sekiru, udario je nekoliko puta i telo zakopao u pod sobe i prekrio stazom. Ubio ju je pre nedelju dana i nastavio da živi u toj kući. Kada je došla policija, on je sve priznao'', rekao nam je sagovornik i dodao da je tačno da je Miroslav, kako su naveli mediji, radio u pogrebnom preduzeću i da je dobio otkaz jer je krao pare od kolega.

Nevenu ubio suprug policajac

Nevena Bekić (20) ubijena je 10. februara. Nju je pištoljem usmrtio suprug policajac, koji je potom sebi oduzeo život.

Nevena se za Đorđa Pavlovića udala 8. marta prošle godine, a već 23. januara ove godine ona se vratila u dom svoje majke Ivane Bekić u Grocku. Suprug je tada prvi put potegao pištolj na nju, ali ona nije želela da ga prijavi policiji jer je znala koliko voli svoj poziv. Jednostavno se okrenula. Majka Ivana ju je podržala u odluci.

Ipak, 10. februara ove godine nađena je mrtva u kući pored Đorđa. On im je presudio. nakon kraće rasprave.

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

Društvene mreže

 

''Nikada se nisam mešala u Nevenim izbor. Ona je moja ćerka i kada mi je rekla da je zaprošena bila sam najsrećnija na svetu. Znala sam kakve je obaveze kroz život čekaju, ali ona mi je rekla da je na sve spremna. Ja sam je podržala kao što i radim sa druge dve ćerke'', rekla je u ispovesti Telegraf.rs za njena majka Ivana Bekić.

Brat i sestra ubili maćehu

U noći između 6. i 7. feburara stravičan zločin je zatekao selo Trešnjevica kod Paraćina. Brat i sestra, Marko P. (23) i Milica P. (27) nasmrt su izboli maćehu Marinu M. (50) u porodičnoj kući. Nakon toga, napali su svog oca i izboli ga više od 40 puta, ali je čovek, srećom, preživeo.

Njih dvoje su bili poznati kao problematični i protiv njih se i ranije vodio krivični postupak za nasilničko ponašanje. Koliko je hladnokrvan Marko je pokazao kada su ga priveli jer je napao svog oca, a on je policajcima mirno rekao: "Ubio sam i maćehu".

Vruje se da je ćerka držala oca dok ga je sin ubadao kuhinjskim nožem. Takođe se sumnja da je otac u jednom trenutku uspeo da otme nož, ali je Marko uzeo šipku i udario ga u ruku.

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

Printscreen/RTVParaćin

 

Napadnuti je uspeo da pobegne kod komšije koji je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Tinejdžer ubio tetku

Sedamnaestogodišnji Lj. B. ubio je svoju tetku Stanku Mićić u porodičnoj kući u mestu Mileševo nadomak Bečeja, a zločin je počinio iz čistog koristoljublja.

To je potvrdio nećak pokojne Stanke Domino Feher koji kaže da je Lj. B., prema njegovim saznanjima, zverski pretukao tetku čekićem, ubadao je po telu i na kraju udavio nesrećnu ženu, a zatim joj ukrao auto i pobegao u Bačku Topolu.

Stanka je pronađena nasred dnevne sobe. Njeno telo bilo je do pola prekriveno ćebetom, te je pitanje kada bi uopšte bila pronađena da jedan njen poznanik nije video njen automobil u Bačkoj Topoli i u njima Lj. B., a potom počeo da se raspituje gde je ona.

''Svi smo i dalje u šoku ali polako smo počeli da "slažemo kockice". Stanka je bila divna žena, uvek spremna da pomogne. Ona bi i košulju sa leđa skinula i poklonila nekome kada bi znala da će tog nekoga barem malo ugrejati, a živela je teško od nadničarske plate.

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

Društvene mreže

 

Međutim, upravo zato što je bila tako dobra, saznali smo da je godinama skupljala novac i pravila neki svoj fond za crne dane. Nije htela nikome da bude na teretu i praktično je skupljala pare da jednog dana niko ne mora da plaća njenu sahranu. Eto šta je sada dočekala. Izgleda da je Lj. B. nekako saznao za to te da je najverovatnije zbog toga došao kod nje da bi je opljačkao'', ispričao je uznemireni rođak.

Sestre pronađene mrtve

Sestre Jelisaveta (76) i Gordana Đ. (78) pronađene su mrtve 31. januara u stanu na Bežanijskoj kosi.

Njihov ubica, Goran Đokić (37), počinio je samoubistvo, a njegovo telo nađeno je u automobilu marke "fiat" ispred jedne zgrade. Pored njega je bilo oproštajno pismo. Kako su naveli iz istrage za Telegraf.rs, Goran je bio u vezi sa Jelisavetom, čiji je muž preminuo u Domu za stare u kojem je radio, nakon čega je on počeo da se viđa sa njom.

SVE VEĆI BROJ FEMICIDA U SRBIJI Od početka godine ubijeno 9 žena i jedna devojčica!

null

 

''Jelisaveta je počela da se viđa sa 40 godina mlađim Goranom koji je radio u Domu za stare u kojem je njen muž boravio i preminuo. To ih je zbližilo, a on je tako i znao da njih dve imaju pare. Ona se, od kada je uplovila u vezu sa njim, potpuno promenila, čak je počela da nosi i perike i da se više sređuje. Komšije su sve to primetile, a počele su da viđaju i mlađeg muškarca, koji je sve češće dolazio u njihov stan'', rekli su nam iz istrage slučaja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading