MAJKA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANE DEVOJČICE ORGANIZUJE PROTEST Čula sam da ima još žrtava iz škole, moramo stati na put nasilju
Foto: Alo/Foto privatna arhiva

Podsetimo, ova majka je pre nekoliko dana ispričala  da je njena ćerka pretrpela jezivo seksualno nasilje od strane svog školskog druga i njegova dva prijatelja, a o svemu je obavestila školu, policiju tužilaštvo, Centar za socijalni rad.

Dok nadležne institucije ispituju slučaj, kako tvrdi ova majka, njena ćerka ima stravične psihičke posledice i trenutno ne ide u školu.

Kako kaže naša sagovornica, nakon što je ona otkrila i obelodanila slučaj koji se dogodio njenom detetu, saznala je da u istoj školi ima još dece, koja su pretrpele nasilje.

- Zbog toga ćemo organizovati protest, u ponedeljak u 17 časova u parku u centru Surčina, kako bi se i ostala deca i roditelji ohrabrili i otvoreno razgovarali o problemu koji kruži školom - kaže nam majka.

Naime, u ponedeljak u 17 časova okupiće se porodice i prijatelji devojčice kao i ostali sugrađani koji žele da učestvuju i da podrže stajanje na put nasilju nad školarcima.

MAJKA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANE DEVOJČICE ORGANIZUJE PROTEST Čula sam da ima još žrtava iz škole, moramo stati na put nasilju

Foto privatna arhiva

 

 

- Ovaj protest organizujemo u skladu sa svim propisima. Ja sam se obratila policiji i oni su mi dozvolili skup - kaže majka devojčice i dodaje:

- Nama je u cilju da se konačno dogodi neki pomak, da se reaguje, nisam ja jedina koja ovo prolazi sa svojim detetom, ima još mnogo više ovakvih situacija, ali je ljude strah da o tome da pričaju. Želim ovim putem da se svi ohrabrimo i konačno uradimo nešto kako bi se to sprečilo.

Na ovom protestu oglasiće se majka devojčice koja je pretrpela nasilje, kao i ostali članovi porodice.

Kako majka kaže , poziva sve ljude da mirnim protestom podrže skup protiv vršnjačkog nasilja.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading