ODUSTAJANJE NIJE OPCIJA Dve nedelje potrage za nestalim prijateljima u Dunavu
Foto: Printscreen/Printscreen

Milošev brat Dušan kaže  da se i ovog vikenda nada velikom odazivu dobrovoljaca i navodi da ne odustaju.

Ističe da postoji velika šansa da pada kiša i da će se potraga odvijati u zavisnosti od toga da li će uslovi biti povoljni.

- Ukoliko bude samo padala kiša, izlazićemo čamcima na reku, a ukoliko bude duvao i vetar, možda ćemo potragu i odložiti za nedelju kako se ljudi ne bi ugrozili - kaže Dušan.

ODUSTAJANJE NIJE OPCIJA Dve nedelje potrage za nestalim prijateljima u Dunavu

Foto: Faceboo

 

Brat nestalog Miloša dodaje da se i dalje skupljaju na splavu "Sidro" na Tamišu u Pančevu i odatle se organizuje sa lokalnim ljudima. Naveo je da je pretraženo i ostrvo Forkontumac, kao i da se voda povukla, zbog čega sada može i taj deo kopna da se pretražuje.

Ako želite da pomognete

Svi koji žele da učestvuju u potrazi mogu Dušana pozvati na broj: 063720120.

Naš sagovrnik je dodao da je prethodnog vikenda u potrazi učestvovalo oko 50 dobrovoljaca - njih oko 30 na kopnu i 20ak na čamcima. Dušan je ranije apelovao na ljude da odmaraju radnim danima i da se uključuju u potrage vikendom. Dodaje da je uži krug porodica nestalih mladića učestvuju u potrazi i tim danima.

Dušan je naveo da ništa od predmeta nije pronađeno u prethodnih nekoliko dana.

ODUSTAJANJE NIJE OPCIJA Dve nedelje potrage za nestalim prijateljima u Dunavu

Foto: Alo ilustracija

 

Pre oko nedelju dana pronađeno je sedište sa čamca, na 1.163 kilometru Dunava, odnosno dva kilometara nizvodno od Pančevačkog mosta, a prethodno su pronađeni rančevi Maneta K. i Milana N., pojas za spasavanje koji je nosio Nenad T. koji je bio neplivač, kao i delovi čamca.

Podsetimo, četvorica mladića su u subotu 18. marta su otišli čamcem do Višnjice na izlet, a u večernjim satima krenuli su nazad, kada ih je poklopio talas i prevrnuo im čamac u kom su se nalazili. 

Mane K. uspeo je da ispliva do obale, hodao kroz šiblje i šumu i ušao u kuću u blizini u Krnjači. Porodici u čiju kuću je ušao rekao je da su mu se drugovi udavili i da je samo on uspeo da dopliva do obale. Oni su mu dali suvu odeću i čaj i pozvali policiju.

 

Mane je dao izjavu na licu mesta, a potom ga je odvezla Hitna pomoć.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading