NAJNOVIJI DETALJI JEZIVOG SLUČAJA IZ MIRIJEVA Uroš Pašajlić čeka odluku o pritvoru!
Foto: Printscreen/Foto: Ustupljene fotografije

Uroš Pašajlić (38), otac "deteta iz kade", saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu koje je saopštilo da se osumnjičeni branio ćutanjem, kao i to da je naveo da je izjavio da je u dužem vremenskom periodu unazad koristio drogu i alkohol, prenosi Telegraf.rs.

SRAMNA ODBRANA ZLOSTAVLJAČA ''DEVOJČICE IZ KADE'' Evo kako se branio ''otac iz pakla''

Na saslušanju je utvrđeno da je dete zlostavljano duže od dve godine, kao i to da će u narednom periodu biti ispitani svedoci i da će se videti da li postoje eventualni saučesnici. 

"Saslušan je zbog postojanja sumnje da je počinio dela Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje. On je u prisustvu advokata izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor u trajanju od 30 dana, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom njemu je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L.P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici. U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog Pašajlića stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i Kršenje porodičnih obaveza. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je nad Ivanom L. (47) emotivnom partnerkom počinio Nasilje u porodici, Zlostavljanje i mučenje i Protivpravno lišenje slobode", rečeno je iz Prvog OJT.

Naime, nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdari u kom je pronađena maloletna devojčica, zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim Urošem Pašajlićem koji je pobegao.

On je dana 28. marta pronađen i uhapšen, te je doneto rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova.

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P. kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke.

Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloletna oštećena L.P. Tužilaštvo će blagovremeno obavestiti javnost o svim rezultatima istrage koju sprovodi, kao i o saznanjima do kojih su vršenjem potrebnih provera došli drugi državni organi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading