OVO JE OSUMNJIČENI ZA EKSPLOZIJU U ZEMUNU Vračarci poslali bombu Hemiji?
Foto: Printscreen/MUP

Policija je uhapsila Borka B. (34) iz Beograda zbog sumnje da je u Zemunu 3. marta aktivirao i bacio ručnu bombu na kuću Nemanje Bojovića (38) zvanog Hemija, jednog od vođa navijača Partizana.

Eksplozija je odjeknula tokom noći, a u njoj je oštećeno više vozila, dok niko nije povređen. Bojović je napadnut i u januaru ove godine, kada su mu napadači pucali u noge. Zbog svega toga veruje se da je ovaj bombaški napad bio neka vrsta opomene.

Borku B. određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu. Kako saznajemo, u pitanju je Beograđanin koji ima bogat dosije uglavnom zbog pljački. Upravo one ga vezuju za “vračarski klan” koji je policija razbila krajem prošle godine, dok je jedan od vođa Nikola Vušović zvani Ludi Džoni u bekstvu.

-Borko B. hapšen je ranije zbog serije oružanih pljački. Istoj ekipi pripadalo je i nekoliko danas poznatih kriminalaca, među kojima je i Uroš Piperski, koji se sa odbeglim Vušovićem smatra jednim od vođa „vračaraca“. Da li je Borko B. po njihovom nalogu bacio bombu na Hemijinu kuću pokazaće istraga – objašnjava izvor Alo!.

Sumnja se da se Bojović našao na meti jer je navodno planirao da preuzme Principe, koje je pre hapšenja predvodio Veljko Belivuk. Bojović je navodno blizak osobama iz „škaljarskog klana“, dok su „vračarci“ kao i Belivuk radili za „kavčane“ i njihovog vođu Radoja Zvicera.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading