SUDI SE ZVICEROVOM POLICAJCU Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv Ljuba Milovića
Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

SUDI SE ZVICEROVOM POLICAJCU Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv Ljuba Milovića

Foto: Alo.rs

 

Protiv rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenom Miloviću stavlja se na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela pranje novca u saizvršilaštvu…

SUDI SE ZVICEROVOM POLICAJCU Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv Ljuba Milovića

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

 

U Zvicerovom zagrljaju

 

Za policajcem Ljubom Milovićem traga se mesecima, a u javnosti je postao poznat kada su isplivale njegove fotografije sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, ali i sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, koji su u Beogradu uhapšeni 4. februara 2021. godine zbog sumnje da su počinili sedam surovih ubistava.

- Slike su nađene na Skaj aplikaciji, koju je kavački klan koristio. Na jednoj slici Milović i njegov ranije uhapšeni kolega Petar Lazović su u zagrljaju Radoja Zvicera - podseća izvor.

Prema ranijem pisanju medija, grupa okupljena oko begunca sa policijskom značkom, Ljuba Milovića, navodno je godinama krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu, a istražitelji su došli do dokaza da su prošvercovali najmanje tri tone belog praha.

SUDI SE ZVICEROVOM POLICAJCU Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv Ljuba Milovića

Fred Gray IV/U.S. Navy

 

-Droga je ka Evropi išla i iz barske luke, ali i preko Antverpena, Nemačke i Turske. Dokaze o tome crnogorskim istražiteljima dostavio je Evropol, sa kompletnim transkriptima razgovora vođenih preko kriptovane Skaj aplikacije. Analizirajući te dokaze, Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo je da je Ljubo Milović u taj kriminalni posao uvukao više svojih kolega - aktivnih i bivših policajaca, uglavnom svojih kumova i prijatelja -pisali su mediji..

Svi oni su,  imali precizne uloge u klanu.

- Navodno, neki su bili zaduženi da, koristeći službena ovlašćenja, proveravaju jesu li im na tragu kolege koje časno rade, alarmiraju ako naiđe opasnost. Drugi su bili zaduženi da umrežavaju one koji su im bili potrebni za stavljanje prljavog novca u legalne tokove. Pripadnici policijskog narko-kartela gotovo svakodnevno su se sastajali u jednom lokalu u podgoričkom naselju Zabjelo. Njihovi međusobni, ali i kontakti koje su ostvarivali sa drugima, evidentirani su tokom višemesečne istrage - dodaje izvor i podseća da su lisice stavljene na ruke 17 osoba, dok se za još nekima traga.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading