DILOVAO 100 KILA DROGE ZA SILOVATELJE I UBICE Srbin radio za krvoločnu uličnu bandu u Americi!
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Nenad Neš Steljić (34) sa Novog Beograda uhapšen je u Nju Džerziju zbog sumnje da je za krvoločnu američku uličnu bandu „Everybody killa“, poznatu po monstuoznim zločinima, među kojima su silovanja i ubistva, trebalo da prošvercuje 100 kilograma droge.

Američka banda aktivna je u više država, a jedan od važnih ogranaka nalazi se u Arkanzasu! Čine je članovi dveju još krvoločnijih bandi - „Bloods“ i „Crips“. Prva je prepoznatljiva po crvenim marama (bandama), dok je druga po plavim.

Prema navodima američkih medija, važnu ulogu u tom regionu imao je i Steljić. On je uhapšen početkom godine, a ovih dana protiv njega je podignuta optužnica u Litl Roku zajedno sa još 25 osoba zbog navodne umešanosti u trgovinu narkoticima, ali i zbog drugih krivičnih dela.

Družio se sa Srpkinjom
koja se predozirala?

Steljićevo ime se pominjalo i kada je preminula Srpkinja Dragana Š. (24), dve nedelje nakon što je pronađena omamljena ispred stana jednog bugarskog državljanina. Njena smrt se vodi kao misteriozna. Bugarin je rekao da je ne poznaje, a navodno je konzumirala alkohol i narkotike, iako su prijatelji tvrdili da nije imala veze s tim supstancama. Bila je prijatelj na Fejsbuku sa Steljićem, a sumnja se da su se i poznavali, jer je lajkovala nekoliko njegovih fotografija.

„Srpski državljanin optužen je posle opsežne istrage o zločinima koje vrše bande i o trgovini narkoticima u centralnom Arkanzasu. Istraga se bazirala na dve ulične bande. Reč je o bandama „Lodi Murder Mobb“ i „Everybody killa“. Istraga protiv tih grupa dovela je do dodatnog hapšenja 35 ljudi. Istražitelji su rekli da su ove dve bande odgovorne za stvaranje kanala za trgovinu narkoticima i oružjem između gradova Litl Roka i Pejn Blafa“, navode američki mediji, i dodaju da je tom prilikom uhapšen Srbin u Nju Džerziju, a da se nedavno pojavio na ročištu u Arkanzasu, gde je prebačen:

- Velika porota optužila ga je za dva krivična dela. Tereti se za udruživanje i posedovanje droge, s namerom da učestvuje u distribuciji 100 kilograma i više marihuane. Za to krivično delo preti mu od pet do 40 godina zatvora, kao i novčana kazna ne veća od pet miliona dolara. Druga tačka po kojoj se tereti je korišćenje informacionih tehnologija u svrhu prodaje i distribucije narkotika, za šta mu preti maksimalna kazna od četiri godine zatvora i novčana od 250.000 dolara uz jednu godinu nadzora - navode mediji.

Stejić je navodno negirao krivično delo, a osim njemu, pritvor je određen još petnaestorici optuženih, dok je devetoro pušteno da se brani sa slobode.

Inače, Srbin je i ranije punio stupce crne hronike kako u Americi tako i u Srbiji. Steljić je uhapšen 2018. kada ga je policija zaustavila zbog korišćenja telefona u toku vožnje. Tom prilikom policajci su kod njega pronašli 70 kilograma marihuane, a da bi izbegao kaznu, čak je pokušavao da podmiti saobraćajca.

Za Bugare radio na plantaži marihuane

Kako se pisalo, Steljić je u SAD došao kao student, a zatim je godinama radio na plantažama marihuane u San Francisku, koje su bile u vlasništvu bugarskih imigranata. Steljić se navodno godinu dana bavio i transportom droge i čak nije imao ni stalno prebivalište. Praktično je živeo na putevima Los Anđelesa, Njujorka i Kolorada.

Od perača sudova do kralja narkotika

Jedan od poznanika Nenada Steljića ispričao je za beogradske medije 2018. da je Steljić 2008. u SAD aplicirao za azil.

- Došao je sa 19 godina i kao student radio poslove kao što su selidbe nekoliko meseci, zatim je bio perač sudova u jednom restoranu - kazao je prijatelj, koji je želeo da ostane anoniman.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading