KO JE BIO BRANKO BULATOVIĆ? Misteriozno ubistvo  nekadašnjeg prvog čoveka srpskog fudbala i dalje je pod velom tajne!
Foto: Printscreen

Na Bulatovića je u 10:30 na Terazijama, ispred nekadašnjih prostorija Fudbalskog saveza Jugoslavije, izvršen atenat u 10:30 časova. Nepoznati napadač pucao mu je u glavi, a lekari Urgentnog centra su popodne istog dana konstatovali smrt.

Srpska policija dan posle ubistva Bulatovića, objavila je bila foto-robot mogućeg osumnjičenog uz kratak opis da se radi o muškarcu visokom 180 centimetara, sa kraćom bradom, koji je u trenutku likvidacije na glavi nosio crni šešir. Bilo je ubrzo svakakvih nagađanja, ali ni za jedno nije pružen konkretan dokaz, koji bi doveo do likvidatora i naručioca ovog ubistva.

Branko Bulatović je bio alfa i omega svih zbivanja u "kući fudbala". Ubijen je na pragu kancelarije u kojoj je provodio dane i noći. Nikome nije u vreme najveće moći dozvoljavao da ga na bilo koji način ugrozi, što je na svojoj koži najbolje osetio legendarni fudbaler Velibor Vasović, jedan od najistaknutijih kritičara Bulatovića i klike oko njega koja je uzurpirala svu vlast u fudbalu.

Bulatović je sa slabašnom fudbalskom opozicijom lako izlazio na kraj, ali oko prostorija Saveza u godinama pred njegovo ubistvo sve češće su viđane i poznate face iz kriminalnog miljea. U takvom društvu, greške se skupo plaćaju, a cena kao u Bulatovićevom slučaju može da bude nažalost i sam život.

Kao mogući motiv za Bulatovićevu likvidaciju spominjalo se njegovo privođenje 1999. na aerodromu u Barseloni, kada je u njegovom koferu navodno bilo otkriveno 123.000 dolara, koje je pokušao da prenese u Srbiju prilikom povratka sa fudbalskom reprezentacijom! Tada mu je novac oduzet. Navodno, izjavio je da je zbog sankcija međunarodne zajednice, iz Srbije izneo više miliona nemačkih maraka! Ni ova priča nije razjašnjena, a Bulatović je na sve moguće načine pokušavao da je zataška.

Ubistvo Branka Bulatovića nije jedina tragedija koja je zadesila njegovu porodicu. Brankova ćerka Ana Bulatović iznenada je preminula u 39. godini ćivota. Ona je poslednje dana provela u kući svog partnera Saše Đ. (51) u Novom Beogradu, a on je i zatekao mrtvu na podu spavaće sobe.

- Živela je kod mene nekoliko dana. Bila je loše jer je imala visoku temperaturu čak iznad 40. Mislim da je popila dosta lekova kako bi joj bilo bolje. Samo je prestala da diše... - rekao je Saša Đ. u istrazi, a obdukcija je pokazala da Anina smrt nije bila nasilna.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading