MAKLJAŽA 40 HULIGANA, JEDNOM SMRSKANA LOBANJA Detalji masovne tuče "delija" i "grobara" na Novom Beogradu! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Pink.rs/Društvene mreže

Nikola Ž. (22) teško je povređen, dok je njegov rođeni brat (12) i još najmanje osam osoba lakše povređeno u tuči 40 navijača Crvene zvezde i Partizana koja se dogodila u četvrtak uveče na Novom Beogradu.

Sukob dve grupe huligana počeo je u parku u Gandijevoj ulici u Bloku 63, i to pred brojnim roditeljima koji su tu bili sa svojom decom.

MAKLJAŽA 40 HULIGANA, JEDNOM SMRSKANA LOBANJA Detalji masovne tuče

Pink.rs

 

Kako saznajemo, grupa od 10 „grobara“ igrala je košarku kada se iz žbuna pojavilo oko 30 napadača, navodno „delija“. Bili su maskirani kapuljačama, a nosili su motke, palice i sekire. Na rukama su imali rukavice da bi, navodno, sakrili tragove. Motiv napada je, sumnja se, crtanje grafita. 

Sumnjivi štek u garaži

Žitelj Novog Beograda izjavio je juče da se u tom kraju često dešavaju sukobi navijača.

- Ovde su stalno tuče. U rupi kod garaže su im štekovi i zato se na ovom mestu stalno biju - priča sagovornik.

Očevidac masovne tuče izjavio je da je čuo vrisku i da je tada izašao na prozor da vidi šta se dešava u komšiluku.

MAKLJAŽA 40 HULIGANA, JEDNOM SMRSKANA LOBANJA Detalji masovne tuče

Društvene mreže

 

- Dojurili su s motkama i njima ih udarali, a ovi nisu imali gde da beže jer je iza njih bio zid. Nekoliko mladića ležalo je na betonu. Bili su krvavi. Jedan momak je teško povređen, glava mu je razbijena, ali ni drugi nisu prošli bolje. Jedan od njih je sedeo na stepeništu s povređenom glave, dok se treći žalio na ruku. Po dolasku Hitne pomoći, u bolnicu je najpre prevezen najteže povređeni mladić. Izgleda da mu je pukla lobanja - kaže očevidac s Novog Beograda.

MAKLJAŽA 40 HULIGANA, JEDNOM SMRSKANA LOBANJA Detalji masovne tuče

Pink.rs

 

Na društvenim mrežama pojavio se i video-snimak sukoba na kojem se može čuti kako učesnici u tuči viču: „Udri, ubij!“.

Napadači su, navodno, posle makljaže bacili motke i palice i pobegli ka Zemunu.

Policija je po dolasku zatekla teško povređenog Nikolu Ž., koji je trenutno na respiratoru i lekari mu se bore za život. Osim njega, zatečen je i njegov rođeni brat V. Ž. (12), kao i M. B. (16), O. K. (17), N. P. (30) i L. N. (15).

Jedan od povređenih policiji je navodno rekao da su ih napali navijači Zvezde, koji su imali crveno-bele maske. Tvrdio je i da su došli iz Surčina i Zemuna. Navodno, prepoznao je jednog od napadača i rekao da je u pitanju M. Č.

MAKLJAŽA 40 HULIGANA, JEDNOM SMRSKANA LOBANJA Detalji masovne tuče

Pink.rs

 

U KBC Bežanijska kosa došli su P. P. (22), A. M. (23), M. J. (23) i L. L. (24). Oni su lekarima navodno rekli da su sami pali i da se nisu tukli. Ipak, pred policijom su kasnije priznali da su učestovali u makljaži. Takođe, troje dece pregledano je u „Tiršovoj“, ali su posle dijagnostike, srećom, pušteni kući. Dvoje je lakše povređeno, dok treće ima prelom ekstremiteta.

Policija je tokom češljanja terena pronašla dve motke i nekoliko slupanih vozila, za koje se sumnja da su oštećena tokom sukoba. Juče je identifikovala i privela 12, među kojima je pet maloletnika. Lisice su stavljene P. N. (30), B. M. (16), P. P. (22), M. A. (23), J. M. (23), L. L. (24) i G. D. (25).

Cvijović: Činimo sve
što je u našoj moći

Ivan Cvijović, načelnik odeljenja za javni red i mir, izjavio je da službenici preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi rasvetlili događaj.

- Istraga je u toku, a u pitanju su mlađa lica. Ovom prilikom oštećeno je i nekoliko vozila - rekao je Cvijović.

Povređeni kojima se zna identitet:

- Nikola Ž. (22)

- V. Ž. (12)

- M. B. (16)

- O. K. (17)

- N. P. (30)

- L. N. (15)

- P. P. (22)

- A. M. (23)

- M. J. (23)

- L. L. (24)

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading