ODBRANA TRAŽI ISKLJUČENJE JAVNOSTI Počelo novo suđenje Goranu Papiću
Alo

Papić se tereti za trgovinu uticajem i da je koristeći svoj stvarni uticaj sa funkcije na kojoj se nalazio posredovao da se prema Nikoli Kljukovnici ne izvrše službene radnje i da mu se ne odredi zadržavanje i oduzmu predmeti koje je imao, kako je to već bio predložio dežurni tužilac. Pandur se tereti za zloupotrebu službenog položaja i da je iskoristio svoj položaj i pribavio da se Kljukovnici ne odredi zadržavanje i ne oduzmu predmeti.

Goran Džonić šokirao izlaganjem na sudu! - Alo.rs

Pre početka uvodnih izlaganja branilac Pandura Nataša Jovičić zatražila je od suda da se sa celog toka suđenja isključi javnost, jer će optuženi prilikom iznošenja odbrane, ali i ispitivanja nekih svedoka izneti podatke iz rada SBPOK-a.

- Ti podaci kao i postupanje, rad, načini komunikacije i organizaciona struktura SBPOK nose oznaku strogo poverljivo, pa da se spreči šteta po interes države i moguće ugrožavanje nacionalne bezbednosti i same te službe - obrazložila je advokat Jovičić. - Interes sudskog postupka, ali i našeg branjenika je da pretres ne bude javan. On će iznositi neke podatke kako su radili i oni ne bi trebalo da se obelodane. Takođe on ima obavezu čuvanja službene tajne.

 

 

Tužilaštvo se izjasnilo protiv ovog predloga naglašavajući da nema razloga za isključenje javnosti, a sudija je navela da će odlučiti o zahtevu odbrane pošto se od MUP-a pribavi mišljenje da li podaci, koje bi Branislav Pandur izneo u sudnici predstavljaju službenu tajnu i da li bi se time mogli ugroziti, kako je njegov branilac rekla, neki aktuelni sudski postupci i nacionalna bezbednost i da li on može da priča o svemu tome pred javnošću.

Inače, juče je u uviodnom izlaganju zamenik tužioca predložila dokaze koji će se na suđenju izvoditi, od kojih su neki novi, pa je odbrana tražila odlaganje suđenja, kako bi se sa njima upoznali.

Majka "iz pakla" ostaje iza rešetaka: Evo šta je sud u Pančevu odlučio! - Alo.rs

PAPIĆU SUDE I ZA MUČENjE

Goran Papić je danas u sud došao sa štakom, koju koristi zbog povrede desne noge. Prilikom iznošenja ličnih podataka rekao je da se protiv njega vodi još jedan krivični postupak u Drugom sudu u Beogradu i da se tamo tereti za zlostavljanje i mučenje. On je nedavno pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog trgovine uticajem, jer je kako je sud utvrdio pozvao i tražio da se Marku Miljkoviću, osumnjičenom vođi organizovane kriminalne grupe, kojem se sada sudi za više zločina u Specijalnom sudu u Beogradu, vrati blindirani automobil, bez prethodne potpune provere.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading