POLICIJA RAZBILA SRPSKO-ŠPANSKU BANDU NARKO-DILERA Gajili travu u vili kod Madrida, a ono što su tamo zatekli šokiralo ih je!
Foto: EPA/Quique García

Španska policija uhapsila je sedmočlanu narko-bandu u kojoj je bio i jedan Srbin zbog sumnje da su u mestu San Martin de la Vega kod Madrida uzgajali marihuanu! Ova banda otkrivena je kada su stanovnici ovog mesta prijavili policiji da se iz jedne vile u njihovom komšiluku oseća jak miris marihuane i da im često nestaje struja!

Ustrojena hijerarhija

Kako je preneo španski list "Pais", u policijskoj akciji pod nazivom "Go Green" zaplenjene su 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice kanabisa i veća količina osuše- Organizovana kriminalna grupa otkrivena je nakon što su krajem prošle godine stanovnici mesta San Martin de la Vega pozvali policiju i prijavili da se ulicama širi jak miris marihuane.

Majka iz pakla" danas izlazi pred tužioca! - Alo.rs

Kada je patrola došla do vile iz koje se osećao miris "trave", u njoj je zatečena najsavremenija oprema za uzgoj marihuane. Tom prilikom uhapšeni su državljanin Srbije i još šest državljana Španije, među kojima je i jedna žena. Svi su starosti između 24 i 45 godina", objavio je "Pais".ne marihuane, spremne za dalju prodaju.

Kako dodaje ovaj list, policijska istraga utvrdila je da je marihuanu gajila organizovana kriminalna grupa, koja se bavi proizvodnjom i prodajom velikih količina droge.

- Uglavnom su prodavali marihuanu i hašiš, i to sami, bez posrednika, kupcima u nekoliko provincija oko Madrida i Toleda. Postoji mogućnost da su snabdevali narko-tržište i u drugim gradovima Španije - preneo je ovaj list.

Španska policija i tužilaštvo utvrdili su i da je ova banda imala ustrojenu hijerarhiju, po kojoj je svaki član grupe imao tačno određenu ulogu u proizvodnji i prodaji marihuane.

- Laboratorija za uzgoj ove droge trošila je veliku količinu struje, koja je bila nelegalno priključena u vili. U tom delu grada bili su česti prekidi isporuke struje, jer je sistem prenosa električne energije bio preopterećen i pucao je. To je bio bezbednosni rizik i po pripadnike narko-bande i po njihove komšije - rekla je portparolka lokalnog tužilaštva.

Planirali proširenje

Ona dodaje da je policija tokom istrage pretresla još četiri kuće koje su koristili pripadnici narko-bande.

U dve kuće su pronađene prostorije prilagođene za postavljanje novih useva kanabisa, što znači da su osumnjičeni planirali da prošire proizvodnju marihuane.

Srbi i ranije hapšeni u Španiji zbog droge

Srpski državljani nisu prvi put uhapšeni u Španiji zbog uzgajanja marihuane. Policija ove zemlje je i 13. juna prošle godine razbila opasnu narko-bandu od koje je zaplenila marihuanu vrednu oko 600.000 evra, a tada je uhapšeno čak sedmoro Srba, uzrasta od 29 do 53 godine. Oni su otkriveni kada je u jednom od magacina koje su Srbi koristili izbio požar.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA,

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading