TELOHRANITELJ BRAĆE VUKOTIĆ ZAVRŠIO NA SUDU: "Škaljarac" Martinović zbog lažnog hrvatskog pasoša pod lupom!
Društvene mreže

Martinović je u policijskim evidencijama označen kao bezbednosno interesantno lice i slovio je za čoveka od poverenja braće Jovana i Igora Vukotića i njihovog telohranitelja, piše crnogorski portal Dan.

Kako dalje navode, falsifikovani pasoš Martinoviću je u aprilu 2019. godine navodno predao Nusret Seferović, osumnjičen da se nalazio na čelu kriminalne grupe koja se bavila falsifikovanjem dokumenata za pripadnike kriminalnih klanova iz Srbije i Crne Gore.

TELOHRANITELJ BRAĆE VUKOTIĆ ZAVRŠIO NA SUDU:

Printscreen

 

- Postoji sumnja da je Martinović, u nameri prikrivanja stvarnog identiteta i da obezbedi lična dokumenta izdata od strane nadležnih organa Hrvatske na ime Milan Polimac, od N.N. osobe zatražio pribavljanje lične karte i pasoša Republike Hrvatske na tuđe ime, te u tu svrhu N.N. osobi predao sopstvene fotografije, pa je N.N. pripadnik zločinačkog udruženja koje je organizovao i vodio Seferović u tu svrhu pribavio neistinitu putnu ispravu Republike Austrije u kojoj je lažno navedeno da je izdata 2013. na ime i prezime Milana Polimca – navodi se u spisima zagrebačkog tužilaštva.

Pojašnjeno je da je na taj pasoš, umesto fotografije Polimca, stavljena njegova fotografija, nakon čega je osoba, koju hrvatski istražni organi nisu identifikovali, tako pribavljen austrijski falsifikovani pasoš predala Željku Kovačeviću, službeniku Zagrebačke policijske uprave.

- Ovaj je, po prethodnom dogovoru sa Seferovićem, ispunio zahtev za izdavanje lične karte Republike Hrvatske na ime Milan Polimac, kojem zahtevu je priložio sopstvene otiske prstiju, svojeručno ga potpisao i predao svoju fotografiju, na osnovu čega je u provedenom hitnom upravnom postupku izrađena lična karta – tvrde iz tužilaštva.

Nakon toga, kako su dalje navodi u spisima tužilaštva, zasad neidentifikovana osoba je 3. aprila 2019. godine, u prostorijama policijske stanice Sesvete, takvu ličnu kartu predala Ivanki Bojničić, službenici te policijske stanice, koja je ispunila zahtev za izdavanje hrvatskog pasoša na ime Milana Polimca a sa fotografijom Martinovića.

- Bojničić je podigla pasoš i predala ga Seferoviću, a ovaj Martinoviću radi korišćenja - piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Podsetimo, Jovan Vukotić je bio vođa škaljarskog klana koji je ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu. Naime, dvojica napadača na motociklima ispalili su deset hitaca u Vukotića, a potom pobegli. Desetak dana kasnije uhapšena je grupa crnogorskih i turskih državljanina osuimnjičenih za to ubistvo.

TELOHRANITELJ BRAĆE VUKOTIĆ ZAVRŠIO NA SUDU:

Radoje Živković/Foto: Printscreen

 

Na optužnici se nalazi 16 osoba, uključujući i Radoja Živkovića, rođak Radoja Zvicera, kao i Zdravka Perunovića.

Igor Vukotić, Jovanov brat je već 11 godina u bekstvu. On se, nalazi na crvenoj Interpolovoj poternic. Dovodi se u vezu sa raznim krivičnim delima, najviše švercom narkotika iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, mada, konkretnih dokaza uz pomoć kojih bi se eventualno smestio iza rešetaka nema. Ono što je poznato, jeste da se protiv njega vodi istraga zbog navodnog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog kavačkog klana, Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading