JEZIV DETALJ TROSTRUKOG UBISTVA U FRUŠKOGORSKOJ - Joksić preskakao preko leševa da bi jeo slaninu i kačkavalj! (VIDEO)
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Trostruko ubistvo je čak dve godine bilo obavijeno velom misterije, a sagovornici emisije „Dosije 192“ otkrivaju da se iza hladnokrvne egzekucije biznismena Salatića, njegove devojke Slavice Kovačević (24) i sestrića Milana Graoranova (17) kriju brojni morbidni detalji koji su nepoznati javnosti! 

Žarko Popović  Pop, Foto: Vladimir Marković

 

- Policija je danonoćno radila na tom slučaju, ali je dve godine tapkala u mestu. Tek kada je naš kolega došao sa pričom da ima podatke ko je ubio novinarku Radio Beograda Ljilju Kristl neočekivano je usledio rasplet misterije vezane za ubistvo biznismena. Kada smo devojku Radovana Joksića (54), koji je osuđen na smrtnu kaznu, a potom na 40 godina zatvora, pitali da li zna zbog čega je privedena odgovorila je kao iz topa: „Znam, zbog trostrukog ubistva u Fruškogorskoj ulici“. Svi smo bili šokirani, a moja prva reakcija bila je: „Opaa!“ - navodi Žarko Popović Pop, penzionisani šef Odseka za krvne delikte beogradske policije i otkriva kako se Joksić ponašao pre hapšenja. 

Brutalno ubijen u svom stanu, Foto: Alo!

 

- On se uopšte nije krio. Živeo je kod devojke u Zemun Polju. Ispostavilo se da je neko kome se on poverio to otpevao našem kolegi! Mi smo tada pokrili celu kriminogenu sredinu i postojala je volja kriminalaca da se taj slučaj reši jer su ubijeni nevini ljudi! Kriminalcima je odgovaralo da to dojave policiji i tako dobiju kredit kod nas, dok je nama bilo drago što smo monstrume sklonili sa ulice i što smo dokazali porodici Salatić da biznismen nije ubijen iz političkih razloga, kako su sumnjali, kao i da policija nije zataškavala slučaj - ističe Popović i dodaje da je uveren da bi Joksić i tiper Aleksandar Žlender ubili svoje saradnike Nebojšu Titelca i Aleksandra Stankovića da su u stanu zaista našli 200.000 nemačkih maraka.    

Slobodan Zečević Zeka, Foto: Nikola Todorović !

 

Slobodan Zečević Zeka, ispitivač na poligrafu, koji je učestvovao u rešavanju oko 1.000 ubistva otkriva da je bio zatečen kada je Joksić doveden na detektor laži.

Uviđaj policije, Foto: Masanori Jošida !

 

 

- Salatić je kobne noći bio na nekoj proslavi. Da je došao samo 15 minuta kasnije izbegao bi smrt. Joksić i njegova ekipa su taman startovali kombi i spremali su se da krenu kada se on parkirao ispred zgrade. Sećam se da je Joksić došao na ispitivanje u kožnoj jakni ubijenog Salatića. Bio je mrtav ladan, kao da je slučajno u policiji... Sve je priznao! Da je ubijao i na ratištu i da je u Salatića, njegovu devojku i sestrića pucao odmah i to po naređenju Aleksandra Žlendera, koji mu je rekao: „Pobij ih sve, mrtva usta ne govore“. Posle zločina je preskakao preko žrtava, a onda je oprao ruke i uzeo iz frižidera slaninu i kačkavalj da prezalogaji. Bio je gladan i to mu je bilo važnije od toga što je ubio troje ljudi! - kaže Zečević koji je na poligrafu ispitao više od 20.000 ljudi i dodaje da je Joksića jedino pogodilo to što nije našao novac.  

Dobrivoje Radovanović, prof. dr psihologije kriminala kaže da psihopate poput Joksića nemaju osećanje krivice. 

 - Ako mu se dopala ta kožna jakna, on će je uzeti! Sve što mu se dopada on će uzeti. Psihopate karakteriše užasno visoka agresivnost i impulsivnost. Nemaju nikakve norme ponašanja, veliki su manipulatori, maksimalni lažovi i užasno su narcisoidni -  naglašava prof. dr Radovanović.  

Psihoterapeut Marija Milenković ističe da crta ubice može da se pobudi kod svakoga od nas. 

- Po nekim novijim studijama, nasleđe zauzima čak 60 odsto verovatnoće da će se neko postati ubica. Veliki značaj ima i uticaj sredine, način na koji je neko vaspitavan, kao i čuvena brutalizacija odrastanja, koja je karakteristična za vojne sredine i ličnosti koje se pripremaju sistematski da ubijaju – navodi Marija Milenković.

Zatvor u Padinskoj Skeli, Foto: Vladimir Marković

 

 

Joksić izbegao smrtu kaznu      

Vrhovni sud Srbije je devedesetih godina Radovanu Joksiću potvrdio smrtnu kaznu streljanjem. Promenom Ustava 2002. godine, kazna mu je preinačena na 40 godina robije, koju izdržava u najmodernijem i najbezbednijem zatvoru zvanom Pentagon u Padinskoj Sekli. Joksić je u vreme zločina imao 24 godine, a saučesnici su mi bili njegov vršnjak Nebojša Titelac i godinu dana mlađi Aleksandar Stanković. Organizator trostrukog ubistva bio je Aleksandar Žlender, koji je imao samo 17 godina. Posle zločina je pobegao u Sloveniju i nesmetano je živeo u Bistrici kod Maribora, iako je Srbija 1995. za njim raspisala poternicu. Uhapšen je tek 21. februara 2012. godine, posle 19 godina bekstva. Na sva pitanja o trostrukom ubistvu odgovarao je sa: “Nemam pojma.” 

Komentari (0)

Loading