ŠARIĆEV NEKADAŠNJI SARADNIK PUŠTEN IZ HRVATSKOG ZATVORA Draško Vuković  stigao u Crnu Goru
Foto: Printscreen

 Prema navodima hrvatskih medija odlukom sudije za istrage zagrebačkog Županijskog suda, njemu je prošlog četvrtka ukinut pritvor radi izručenja jer Argentina koja je za njim raspisala potenicu u zakonskom roku od 40 dana nije dostavila potrebnu dokumentaciju, i on je istog dana pušten na slobodu.

Obzirom da je 8.marta isteklo tih 40 dana, a da Argentina osim što nije dostavila dokumentaciju nije ni podnela niti zahtev za izručenje niti molbu za produženje pritvora, sudija za istrage je 9. marta donio rešenje da mu se ukida pritvor i da ga odmah puste iz zatvora Remetinca.

Vuković je bio pritvoren po Interpolovoj poteranici koju je 2009. godine za njim zbog pokušaja krijumčarenja opojnih droga raspisala Argentina, a radilo se o 490 kilograma kokaina. Vukovića je uhapsila zagrebačka policija koja ga je locirala i uhapsila i o tome nakon nekoliko dana izvijestila javnost.

Vuković je, inače, pred specijalnim sudom u Beogradu bio osuđen na zatvorsku kaznu te je pušten, no po svemu sudeći traži ga i Argentina. Vuković je bio poznat i po spektakularnome begstvu iz 2007. godine,  kada ga je skupina naoružanih napadača oslobodila, napadajući policijski konvoj u Kopenhagenu. Tom prilikom ranjeno je 11 danskih policajaca.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading