MAGNET ZA ŽENE IZNEO ODBRANU U BUKAGIJAMA! Bojan Dragičević pred Višim sudom  u Požarevcu
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Kik-bokser s ispoliranim zubima i zavodničkim osmehom Bojan Dragičević (42) iz Gračaca, koga su mediji nazvali magnet za žene jer se Fejsbuku usijao od poruka kada je za njim objavljena poternica, juče je izveden pred Viši sud u Požarevcu zbog pljačke zlatare.

Zgrada suda i cela ulica bili su pod opsadom Žandarmerije jer je do sada bežao iz zatvora u Lepoglavi, Puli i Sremskoj Mitrovici, dok je u sudnici bio okružen šestoricom čuvara. Posle 15 godina od upada u zlataru „Majdanpek“ u Požarevcu iz koje je 10. novembra 2008. odneto 2,7 kilograma zlata, vrednog 6,3 miliona dinara, Dragičević je doveden iz zatvora u Padinskoj Skeli s lisicama na rukama i bukagijama na nogama.

MAGNET ZA ŽENE IZNEO ODBRANU U BUKAGIJAMA! Bojan Dragičević pred Višim sudom  u Požarevcu

Policija sedam godina tragala za  Bojanom Dragičevićem 

 

 

Kik-bokser pozdravio novinare 

Po ulasku u sudnicu Bojan Dragičević je mirno sedeo na dugačkoj drvenoj klupi i čekao da uđu sudija i članovi veća. U jednom trenutku se okrenuo da vidi ko sedi u publici, a kada je ugledao novinare osmehnuo se i ljubazno pitao: „Kako ste?“. Kada je pretres završen zamolio je sudiju da pročita zapisnik, posle čega je pažljivo proveravao svaki red i zatražio nekoliko korekcija jer se pojedini delovi nisu potpuno podudarali sa njegovom izjavom.     

Optuženi tvrdi da je u Požarevcu bio 2012. u gostima kod rođaka, a da je u vreme pljačke bio kod roditelja u Kladovu. Na pitanje tužioca da li je koristio hirurške rukavice dok je bio u Požarevcu kratko rekao „ne“.  

Posle pljačke zlatare je nađeno parče hirurške rukavice sa DNK tragovima nepoznate osobe. Radi upoređivanja tragova, od optuženog su uzeti DNK profil i bukalni bris 14. novembra 2019, ali u sudskim spisima, prema rečima advokata Slavka Petrića, nema dokumentacije o tome.

MAGNET ZA ŽENE IZNEO ODBRANU U BUKAGIJAMA! Bojan Dragičević pred Višim sudom  u Požarevcu

Advokat Slavko Petrić,  Foto: Alo.rs

 

 - Od Bojana je uzet bukalni bris 11 godina posle pljačke u Policijskoj upravi Novi Sad, kada je uhapšen, ali nigde nije navedeno za koju svrhu. Okrivljeni nikada nije dao pristanak što je osnovni uslov da se njegov DNK profil čuva i koristi u određenom slučaju niti je postojala naredba da se od njega uzme bukalni bris za ovaj postupak. Posebno napominjem da nije tačan iznos utvrđenog stanja nakita i da se radi o popisu iz knjigovodstvenih spisa što ne mora da odražava stavrno stanje u zlatari. Tvrdimo da popis zaliha nije sačinjen 10. novembra 2018. godine, kako je navedeno,  već mnogo kasnije što je vidljivo po pečatu na strani 10 ovog popisa - ističe branilac Petrić.

Podsetimo, Bojan je bio na evropskoj listi najtraženijih begunaca. U Šibeniku je s plastičnim pištoljem dva puta opljačkao istu banku i odneo 113.000 evra. Krio se sedam godina, a hrvatska policija je sarađivala s kolegama iz Srbije, BiH, Slovenije, Austrije, Švedske, Holandije, pa čak i sa američkim šerifima sve do 2019. godine, kada je uhapšen u Novom Sadu. 

Suđenje se nastavlja 4. maja saslušanjem svedoka i stečajnog upravnika zlatare.

Optuženi: Ne smetaju mi lanci

Advokat Slavko Petrić je pre početka suđenja zamolio sudiju Sonju Jovanović da stražari optuženom skinu lisice i bukagije koje su zveckale dok je ulazio. Međutim, Dragičević se nije žalio: „Ne treba. Ne smeta mi.“ Zamolio je samo jednog stražara da mu iz džepa vojničkih pantalona izvadi podsetnik s ispisanom odbranom. Do kraja suđenja je bio vezan, a iznad glave su mu stajala četvorica stražara, dok je jedan bio na vratima sudnice, a šesti sedeo u publici. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading