VANDALIZAM! Maznuli haljine, pa zalili butik motornim uljem! Vlasnica uništenog salona venčanica u Prokuplju Dragica Pavlović posle pljačke strahuje od novog napada
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Vandalski čin pljačke i potpunog demoliranja salona venčanica u centru Prokuplja, na sto metara od stanice policije, zgrozio je javnost. Šteta se, prema rečima vlasnice Dragice Pavlović (28), procenjuje na 45.000 evra, ali ono što je mnogo više brine jeste strah za bezbednost - ličnu i dvoje maloletne dece.

- Ćerka ide u prvi razred osnovne i vodim je u školu, a sve vreme se osvrćem preko ramena jer ne znam šta se mota u glavama onih koji su mogli ovako nešto da urade - rekla je Dragica, koja je pre otvaranja salona godinama radila kao dekoraterka.

- Ustajala sam u četiri ujutru, radila do kasno posle podne da bih sve postigla. Odrasla sam bez oca, stan u kome sam otvorila salon je mamin, u njemu je živela godinama. Sinu koji ima četiri godine nisam stigla od posla da se posvetim, baka ga je odgajala, a sad je sve otišlo u propast. U Prokuplju se svi znamo i najgore mi je što ni na koga ne sumnjam. Da mi je samo da pogledam u oči one koji su ovo uradili, da ih pitam zašto - navela je naša sagovornica, i dodala da je sve što su suprug i ona godinama stvarali i štedeli neko uništio za pola sata.

- Odneli su 39 haljina koje smo platili više od 30.000 evra. Za renoviranje će nam otići najmanje 15.000 evra. Uspela sam da nabavim nove venčanice kako devojke koje su ih kaparisale ne bi ispaštale - istakla je Dragica.

Tokom jučerašnjeg dana ponovo je išla u policiju na razgovor i, kako je rekla, začudilo ju je što nisu uradili ništa.

- Već osam dana je prošlo od pljačke. Postoje tragovi patika u ulju, snimci s 11 kamera s okolnih zgrada. Sve snimke su u najkraćem roku dostavili policiji, neke sam čak i ja pogledala i lepo se vidi pikap koji sa zadnje strane u dvorište zgrade ulazi prazan, potom izlazi pun mojih venčanica. Nisu se potrudili ni da ih kamufliraju - otkrila je detalje naša sagovornica.

Prema njenim rečima, u policiji su joj rekli da je verovatno bilo bar dvoje počinilaca, možda i troje.

- Ne znam zašto im treba toliko vremena. Rekla sam im da se plašim, da me brine zlo. Ranije je u našem gradu, sa tri ulice, najveća buka bila kad neko ukrade paklu cigareta iz radnje, ovakvo nešto se desilo prvi put. Znam da ima nekih lokalnih kriminalaca, ali ne verujem da zbog njih neko pokušava sve ovo da zataška i verujem da će nadležni uraditi svoj deo posla - zaključila je vlasnica salona za venčanice iz Prokuplja.

U Klanu koristili izmet

Kako je rekla Dragica, veoma joj je čudno to što se sličan napad odigrao u jednoj domaćoj seriji . U jednoj sceni, kriminalci su supruzi preduzimača koji im je zidao kuću i tražio da mu plate, a koja je vlasnica butika venčanica, poslali cisternu sa izmetom.

- Možda je neko dobio ideju, ko zna. Ono što znam je da suprug i ja nemamo neprijatelje, ne znamo kome smo zasmetali - istakla je Dragica, i dodala da na vratima salona nema tragova obijanja.

- Kao da je neko imao ključ, iako je baš iz bezbednosnih razloga promenjena brava ulaza zgrade i ključ imaju samo stanari, a mi smo bravu salona zamenili neposredno pre otvaranja - rekla je Dragica.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading