VRŠNJAČKO NASILJE U UŽICU Osmaci osumnjičeni da su seksualno zlostavljali druga!
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

U OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu dva dečaka osumnjičena su da su izvršila vršnjačko nasilje nad svojim školskim drugom. Ovo nasilje se desilo u drugoj polovini februara, a prema rečima direktorke škole Mirjane Maksimović, pokrenuti su svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci koji su u toku.

Nezvanično saznajemo da su dva učenika 8. razreda u svlačionici škole između časova, na petominutnom odmoru, terali svog školskog druga da skine pantalone i ljubili ga po grudima, dok se on opirao. Da situacija bude još gora, tu su bila još dva dečaka, a ispred svlačionice više njih, a da niko nije reagovao.

- Odmah po saznanju o slučaju nasilja koji se dogodio, škola je preduzela sve potrebne radnje u skladu sa propisanim zakonskim aktima: prikupljanje informacija, obaveštavanje roditelja, sastanak Tima za zaštitu dece/učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kojem su, po pozivu škole, prisustvovala i dva predstavnika Policijske uprave Užice i obaveštena je Školska uprava Užice. Pokrenuti su vaspitno-disciplinski postupci i oni su u toku. Izrađeni su operativni planovi zaštite za sve učesnike i oni se sprovode - navela je direktorka Maksimović.

Ona kaže da je škola u dosadašnjem delovanjima postupila i u narednom periodu će postupati u skladu sa propisanim zakonskim aktima i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje.

Ovaj događaj se već pročuo u gradu, pa je i na to reagovala direktorka.

- S obzirom na to da pojedinci govore o zataškavanju, guranju pod tepih, nereagovanju i neobaveštavanju od strane škole, napominjem da je škola odmah odreagovala, preduzela zakonom propisane radnje, obavestila sve one koje je trebalo da obavesti i da čini sve u interesu dece - dodala je direktorka Maksimović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading