LIKVIDIRAN PRED 20 SVEDOKA Ranko Eskobar dao slobodan dan telohranitelju kad su ga ubili
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Kako su mediji pisali, u kafić pun ljudi, ušetala su dvojica napadača sa kapuljačama i hirurškim maskama na licu i ispalila pet hitaca u Radoševića, a zatim ga overili sa još dva u glavu, oni su brzom akcijom policije danas i uhapšeni!

- Ubice su prišle stolu za kojim je ubijeni sedeo i pio kafu. Mršaviji, obučen u crni donji i crno-beli gornji deo trenerke izvadio je pištolj i ispalio pet hitaca u telo, krenuo a onda se vratio i overio Radoševića sa još dva projektila - ispirčao je jedan očevidac.

On je naveo i da je nekoliko trenutaka pre pucnjava jedan od napadača ušao u restoran i da je delovalo kao da je ubijeni naslutio šta se dešava i da je pokušao da ustane od stola, ali je ubica bio brži.

Pratili ga danima

Istražitelji sumnjaju da su ubice danima pratile Radoševića i da su znali svaki njegov korak.

- Sudeći po izjavama očevidaca ubica je tačno znao za kojim stolom sedi meta, direktno s ulaza krenuo je ka njemu i zapucao - kaže sagovornik beogradskog medija. Ubijeni Radošević, prema nezvaničnim informacijama, važio je za jednog od vođa nikšićkog kriminalnog klana.

Spekuliše se da je bio blizak sa "škaljarcima" i Jovanom Vukotićem, vođom tog klana, koji je u septembru ubijen u Istanbulu.

Očevici su ispričali da je Ranko Eskobar na pumpi bio redovan gost i da je skoro svaki dan u isto vreme dolazio na kafu.

 

 

- Policija je odmah pokrenula akciju "Vihor" u potrazi za ubicama, a na Petlovom brdu je pronađen ukradeni zapaljeni "golf" sa kraljevačkim tablicama, kojim su najverovatnije pobegle ubice. Na zapaljenom automobilu koji je policija odvezla, bile su i ukradene tablice - otkriva sagovornik. Zaposleni i gosti lokala, koji su se u vreme ubistva našli na pumpi kažu da je prizor bio jeziv.

- Čuo sam pucnje, ali sam mislio da su petarde. Kad sam ušao unutra video sam da leži u krvi, odmah je pao. Nisam video obojicu kud su pobegli, samo jednog - kazao je jedan od očevidaca jutrošnje egzekucije u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Drugi očevidac ispričao je da se odmah bacio iza fotelje.

- Stalan sam gost ovde, ušao sam i seo za sto, i video prijatelja koji je bio okrenut ka vratima kafića da se bacio na pod. Onda sam ja zalegao iza fotelje, nisam znao koga napadaju, da se zaštitim od metaka. Posle sam samo video siluete kako odlaze - rekao je dugi očevidac.

Prema saznanjima medija, Ranko je svaki dan bio sa svojim telohraniteljim, ali je juče odlučio da mu kaže da nema potrebe da ide sa njim i da je taj dan slobodan.

Supruga plakala

Inspektori policije juče su satima uzimali dokaze sa lica mesta i oko benzinske pumpe na kojoj je kafić. Skinuti su snimci sa sigurnosnih kamera koji bi mogli da pomognu u lociranju ubica.

- Pregledaju se sati snimaka sa sigurnosnih kamera, kako oko pumpe i na njoj tako i sa Petlovog brda, gde su zapalili automobil a potom peške pobegli iza zgrada- dodaje sagovornik.

Na lice mesta brzo su stigli i članovi porodice ubijenog Eskobara iz Nikšića.

- I njegova supruga je došla dok je telo još bilo u kafiću, plakala je i raspitivala se šta se dogodilo, ali je brzo otišla - kaže očevidaca.

Silovao ćerku, ona zatrudnela: Osumnjičeni se branio ćutanjem - Alo.rs

Ko je Ranko Eskobar

Mitin kum, švercovao kokain...

Ranko Radošević, navodno je od ranije poznat crnogorskoj policiji kao pripadnik nikšićke kriminalne grupe, navodno bliske "škaljarcima" i ubijenom Jovanu Vukotiću.

Navodno, dobio je nadimak Ranko Eskobar jer se nekada bavio švercom kokaina, a pre mnogo godina je dovođen i u vezu sa bežanijskim klanom.

- Bio je kum Gorana Mijatovića Mite, tadašnjeg predsednika FK Bežanija, koji je ubijen 2006. u eksploziji podmetnute bombe. Mitina udovica, juče se rečima "Šule moj, voli te seka zauvek", uz sliku polomljenog srca oprostila od Radulovića - kaže sagovornik beogradskog medija.

Prodavao blinde u Beogradu

Povezivali ga sa Belivukom i Šarićem

Radošević je, prema nezvaničnim informacijama, poslednjih godina živeo u Beogradu.

- Bio je poznat u poslednje vreme po tome što je ljudima iz podzemlja nabavljao i prodavao blindirane automobile - otkrili su sagovornici. Radoševićevo ime pominjalo se i posle hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kada je kod njih pronađen auto i saobraćajna dozvola na njegovo ime.

Takođe, na suđenju pljevaljskom narko-bosu, tokom suočavanja sa svedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, Šarić je rekao da Joksović laže kako bi zaštitio "Ranka Eskobara iz Nikšića".

Joksović je, inače, nakon hapsenja 2010. priznao da je u sklopu klana učestvovao u švercu kokaina i tako postao svedok-saradnik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sima

13.03.2023 20:34

Šta će mu telohranitelj, pošten čoveku nije potreban telihranitelj. Sudeći po faci, ne izglada mi baš dobroćudno.