SKANDALOZNA PRESUDA OSNOVNOG SUDA U ZAJEČARU! Učestvovao u uličnoj trci, ubio bebu, a dobio samo tri godine zatvora!
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Osnovni sud u Zaječaru je bahatom D. Đ. osim zatvorske kazne, izrekao i zabranu vožnje vozilima B kategorije u periodu od pet godina, što će početi da važi nakon što osuđeni mladić odsluži robiju.

Inače, za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za šta se teretio D. Đ., predviđena je maksimalna kazna do osam godina zatvora, ali sud je odlučio da mu izrekne skoro minimalnu kaznu.

Kako je utvrđeno istragom, strašna tragedija dogodila se 29. marta 2020. kod mesta Salaš. Kobnog dana D. Đ. se trkao automobilima sa prijateljem M. M. (37). Jureći brzinom od 120 kilometara na sat na lokalnom putu, M. M. je obišao "pežo 106", u kom je bila tročlana porodica, a D. Đ. se otpozadi zakucao u taj auto i maltene ga razneo usled stravičnog udarca. U "pežou 106" poginula je beba, koja je bila u posebnom sedištu za decu na zadnjem sedištu.

Horor u Novom Sadu! - Alo.rs

Otac nastradale bebe, Nenad Stanojević, pojasnio je tokom istrage da je bio za volanom "pežoa" i da su njegova supruga Ivana i beba bili na zadnjem sedištu propisno vezani. Nenad je kazao da je u retrovizoru video dva automobila koji ga velikom brzinom sustižu, jedan ga je pretekao, a drugi se zakucao u zadnji deo njegovog "pežoa".

- Izašao sam iz auta, otvorio zadnja vrata i uzeo Igora iz sedišta. Dok sam ga držao u naručju disao je. Supruga, iako povređena, uspela je da izađe iz kola. Zaustavio sam prvi auto koji je naišao i odvezli smo se u bolnicu. Moj sin je disao i kad smo stigli u bolnicu, ali sve tiše... Ubrzo su nam saopštili da smo izgubili našu bebicu - ispričao je tada neutešni otac.

Što se tiče bahatih vozača, analizom krvi utvrđeno je da je M. M. prilikom kobnog udesa bio pod uticajem amfetamina, dok je D. Đ. bio 'čist'. Najpre su se obojica teretili da su izazvali tragediju, ali Osnovni sud u Zaječaru je u međuvremenu drugooptuženog M. M. oslobodio svake odgovorsnosti za udes.

Vozili pijani i pod dejstvom opijata! - Alo.rs

Majka stradale bebe izgubila i roditelje i brata 2018.

Da tragedija bude veća, majka nastradale bebe, Ivana Stanojević, je na istoj deonici puta, skoro na istom mestu, samo dve godine pre nego što je ostala bez sina jedinca, u još jednom stravičnom udesu izgubila i roditelje, oca Zorana (55), majku Dragicu (47) i rođenog brata Ivana (28).

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading