NAPAD NA HIRURGA U LOZNICI Incident se dogodio kada ga je napala rodbina pacijenta; sada se oglasila i bolnica!
Foto: Shutterstock

Nakon ovog incidenta, oglasila se i bolnica zvaničnim saopštenjem na svoj sajtu, navodeći detalje "neželjenog događaja".

''U ponedeljak 06.03.2023. godine na odeljenju hirurgije Opšte bolnice Loznica dogodio se neželjeni događaj - napad na zaposlenog dr Andriju Stojanovića, specijalistu abdominalne hirurgije. Dr Andrija Stojanović je 06.03.2023. na odeljenju hirurgije u hodniku, fizički napadnut od strane rodbine pacijenta i tom prilikom zadobio lakše telesne povrede'', navela je portparol bolnice, Dragana Mitrović i dodala:

''Uprava OB Loznica, sindikat lekara i farmaceuta, zaposleni u OB Loznica izražavaju nezadovoljstvo i zabrinutost na sve učestalije verbalne i fizičke napade na zdravstvene radnike koji su na radnim mestima bez ikakve zaštite izloženi vandalizmu i nasilju. Očekuje se da se počinioci ovakvih dela najstrože sankcionišu tj. hitno preduzmanje mere kako se ovakvi i slični slučajevi ne bi ponovili''.

DETALJI NAPADA NA ZVEZDARI Mladići se posvađali i potukli, a zatim je jedan izvadio nož!

Kako se dalje ističe u saopštenju, o ovom događaju je obaveštena policijska stanica u Loznici i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja.

''Hirurga je udario brat pacijenta koji je preminuo u Beogradu gde je, izgleda, poslat iz lozničke bolnice. On je navodno došao na hirurgiju da sazna zašto se to dogodilo, da li je u pitanju, možda pogrešna dijagnoza, a onda je, verovatno u afektu, napao lekara. Policija je bila u bolnici, kontaktirano je Tužilaštvo, ali nema elemenata za krivično delo već za prekršajnu prijavu protiv osobe koja je napala lekara. Hirurg je pretrpeo lake telesne povrede, udaren je pesnicom u predelu uveta, tom prilikom je pao i zadobio oguljotinu lakta'', rekao je sagovornik upoznat sa slučajem za beogradski portal.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading