TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Vatra progutala još dvoje dece!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Samo dva dana nakon stravičnog požara u Novom Pazaru, u kojem je stradalo četvoro dece, slična tragedija pogodila je Staru Moravicu kod Bačke Topole. Dvoje dece uzrasta od godinu i tri godine stradalo je juče oko 8.20 u sati kada je vatra progutala njihovu porodičnu kuću!

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Vatra progutala još dvoje dece!

Foto: Printscreen/RTS

 

Požar je izbio u domaćinstvu u kojem boravi višečlana porodica. U tom trenutku u kući je bio Danijel I. sa četvoro dece. Njega je buktinja probudila i uspeo je sa dvoje dece da iskoči kroz prozor. Nažalost, još dvoje ostalo je zarobljeno u kući.

Majka bila u prodavnici

Majka nastradale dece je u trenutku požara bila u prodavnici.

- Jedna žena je dotrčala i rekla da je izbio požar - rekla je uplakana majka.

Kako je ispričala, odmah je krenula ka svojoj kući i zatekla užas.

- Krenula sam nazad, ali je već bilo kasno. Tad sam videla moje dve bebe - jecajući je izgovorila majka stradalih mališana.

Vatrogasci su po prijemu poziva stigli u roku tri minuta, ali za najmlađu decu, nažalost, nije bilo spasa.

- U toj kući živi još četvoro dece, ali su srećom oni u tom trenutku bili u školi. Stradali su najmlađi dečak i devojčica, koji su se najverovatnije ugušili od dima. Sumnja se da je do požara došlo nakon što je neka iskrica ispala iz ložišta šporeta na drva. Vatra se brzo proširila i zahvatila celu prostoriju, a zatim i ostale dve - kaže izvor Alo!, i dodaje da će se tek po obavljenom uviđaju znati pravi razlog tragedije.

Izgoreo u vikendici

Još jedna osoba stradala je juče u požaru koji je izbio u selu Gornja Prlita kod Zaječara. Požar je prijavljen ujutru oko 9 sati, a vatrogasci su ga ugasili oko 10.30. Identitet osobe koja je stradala u vikendici još uvek nije poznat, kao ni uzrok požara.

Tokom jučerašnjeg dana brojna rodbina i prijatelji porodice u kojoj se tragedija dogodila okupila se ispred kuće. Članovi porodice od šoka i tuge su samo odmahivali glavom. Otac Danijel I. nemo je sedeo na ulici zagledan u zgarište na kom mu je stradalo dvoje dece.

- Čuli smo da je buknuo požar, izašli smo napolje i zatekli smo policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce. Crn i gusti dim kuljao je iz kuće kojoj nije moglo da se priđe. Porodica je tu kuću dobila kao socijalnu pomoć, sada je u požaru sve izgorelo - rekle su komšije.

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Vatra progutala još dvoje dece!

Društvene mreže

 

 

Užas kod Sopota

Petogodišnjak se udavio u septičkoj jami!

 

Dečak N. N. (5) udavio se u jami punoj vode u dvorištu porodične kuće u mestu Rogača kod Sopota dok mu je otac Zoran (40) bio u kući!

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 14. 20 sati kada je mališan, kako se sumnja, igrajući se u dvorištu upao u jamu.

- Dečak je upao u rupu koja je trebalo da bude takozvana septička jama, a koja je bila napunjena vodom. Slučaj je prijavio otac dečaka, koji je uspeo sina da izvuče iz jame, ali nažalost prekasno - rekao je izvor.

On je dodao da je nastradali dečak imao mlađu sestru, o kojoj je brigu preuzeo Centar za socijalni rad.

Komšije su rekle da je Zoran N. vredan i požrtvovan otac.

- Kupio je kuću u centru sela, koju je otplaćivao na rate. Sređivao je kupatilo i zbog toga su majstori dolazili da iskopaju septičku jamu - objašnjavaju oni, i dodaju:

- Nažalost, ta jama nije bila potpuno ozidana, ni pokrivena. Inače dečak je živeo s ocem i sestrom, a majka ih je ostavila - rekao je jedan od komšija unesrećene  porodice.

Kako kažu, majka ih je pre godinu dana odvela sa sobom, ali ih je ubrzo vratila ocu. - Rekla mu je: „Ili ti uzmi decu ili ću ih dati u dom.“ S druge strane, on je radio noćnu smenu u pekari u Mladenovcu, pa je zbog toga angažovao ženu da ih čuva.  Čuo sam da je presvlačio mlađu devojčicu kada je sin istrčao u dvorište i upao u jamu. On je 25. marta trebalo da napuni šest godina - priča komšija.

 

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Vatra progutala još dvoje dece!

Društvene mreže

 

Otac je jedva smogao snage da prokomentariše da je baš juče prodao dva konja, kako bi imao novca da prehrani decu, a sada sprema dve sahrane.

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Vatra progutala još dvoje dece!

Alo/ M. J.

 

Podsetimo, samo dva dana ranije četvoro dece je stradalo u požaru u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru. Živote su izgubili beba stara šest meseci, blizanci stari tri godine i petogodišnje dete. Otac je zadobio teške opekotine na 50 odsto tela, dok je majka prošla s lakšim povredama. Sumnja se da je ovu tragediju izazvala grejalica u dečjoj sobi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading