DVE GODINE PRE TRGOVINE DETETOM U BRUSU, U KRUŠEVCU DEVOJČICA (13) RODILA MRTVU BEBU Od prodaje ćerke do maloletničke trudnoće!
Alo

Dve godine pre nego da, kako se sumnja, D.J.(44) iz Brusa proda svoju ćerku za 3.000 evra kako bi se udala za M.S.(14), sina Bojničanina B.S.(48),jedna devojčica (13) iz Kruševca rodila je mrtvorođenče.

Nesrećna tinejdžerka, koja je imala isti broj godina u trenutku kada je bila žrtva krivičnog dela,kao i mala Brusjanka, tada je ispričala da ju je silovao blizak rođak, dok se on "branio" time da ga je ona „spopadala“. Rekao je da je bio s njom, ali da sigurno nije otac deteta. U celoj katastrofi, najviše je stradala maloletnica, koja se suočavala sa posledicama intervencije na ginekologiji.

- Kod lekara se javila zbog bolova u stomaku, navodno nije znala da je trudna - predočio je izvor “Novosti”.- Bila je u devetom mesecu trudnoće,ali je izvesno da je beba već duže vreme bila mrtva. Zbog toga je i došlo do simptoma sepse.

Stric stradalih mališana iz Novog Pazara moli za pomoć! - Alo.rs

Okruženje maloletnice se izjasnilo da nisu uopšte znali da je ona u drugom stanju, jer je bila gojaznija pa su mislili da je još samo dodala na kilaži.

Drastični slučajevi u kojima su žrtve maloletnice, na sreću, nisu česti. Mnogo su češće prisilne bračne zajednice, potpuno zabranjene u Srbiji, koja ne samo da je potpisnica brojnih međunarodnih konvencija, deklaracija i protokola koji se odnose na prava deteta, suzbijanje seksualnog nasilja, kao i dečje prostitucije, eksploatacije i trgovine ljudima, već je sa više domaćih zakonskih okvira i strateških dokumenata, izražen jasan stav o položaju najmlađih.

Porodičnim zakonom iz 2012. jasno je propisano da "brak ne može sklopiti lice koje nije napunilo 18 godina", odnosno maloletno lice koje je napunilo 16 godina, ali za koju su nadležne instance procenile da je dostiglo "duševnu i telesnu zrelost za stupanje u brak". 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading