''PALA'' KRIMINALNA GRUPA ZBOG KRAĐI, ORUŽJA I RAZBOJNIŠTVA ''Operisali'' na teritoriji cele Srbije; obijali kuće i odnosili vredne stvari (VIDEO)
Foto: Promo/Pixabay/Fleimax

Pet pripadnika uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela - razbojništvo, teška krađa, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Neposredno nakon što su, kako se sumnja, obili dve kuće na teritoriji Kragujevca i iz njih odneli novac i nakit, uhapšeni su članovi grupe Ž. J. (28), M. S. (25), M. J. (30), B. N. (47) i S. D. (46).

PREVEZLI VIŠE OD 90 LICA Pala kriminalna grupa zbog krijumčarenja migranata!

Policija je u automobilu marke "reno laguna" koji su, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe koristili za izvršenje krivičnog dela, pronašla podesni alat za obijanje vrata, baterijske lampe, rukavice, pletene kape nalik na fantomke, pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, kao i deo ukradenog novca, zlatni nakit i ručni sat.

Kako se vidi na snimku MUP Srbije, policija je opkolila automobil, izlupala mu stakla, a potom uhapsila osumnjičene.

Sumnja se da su oni na teritorijama policijskih uprava u Somboru, Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Kragujevcu i Beogradu, obijali ulazna i balkonska vrata, kao i prozore na kućama oštećenih, a potom iz njih odnosili vrednosti.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšen je i A. J. (69) iz Valjeva kod koga je pronađen pištolj koji je, kako se sumnja, kupio od članova kriminalne grupe koji su oni početkom februara ukrali iz jednog stana u Beogradu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading