OVE ŽENE SU UBILI NJIHOVI NAJMILIJI Srbijom se pronosi plač njihove dece, braće, sestara i roditelja
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Njima su presudili muževi, bivši partneri, najrođeniji...Zauvek su deci oduzeli majke, braći sestre, roditeljima ćerke. Sve su bile mrtve i  pre nego što su lekari Hitne pomoći stigli.

Osumnjičeni za zločine mogu dobiti i čak 40 godina robije. Ima i onih "muškarčina" koji su presudili sebi nakon ubistva.

KOMŠIJE O KUMOVSKOM UBISTVU U NIŠU ''Telo je bilo sa velikom krvavom ranom na grudima''

U većini slučajeva žrtve nisu prijavljivale nasilnike.

OVE ŽENE SU UBILI NJIHOVI NAJMILIJI Srbijom se pronosi plač njihove dece, braće, sestara i roditelja

Printscreen

 

Pirot

Poslednji u nizu zločina dogodio se juče u Pirotu. Miroslav M. (55) predao se policiji nakon što je u pešačkoj zoni iz pitolja upucao svoju bivšu partnerku Sanju M. (47).

Prema rečima očevidaca u jednom trenutku se samo čuo pucanj, a u sledećem se Sanja samo srušila na gajbe iz kojih je birala voće. Niko nije ni video napadača.

''Ona je došla do tezge ispred prodavnice i počela je da bira voće. Bila je pola metra od mene. U tom trenutku je telefonom pričala sa nekim i pitala je šta da kupi. Ja sam se zagledao negde, kad sam u jednom trenutku sam začuo pucanj, strašan. Mislio sam da sam mrtav, da je mene neko ubio. Tog čoveka više nisam video. Iz prodavnice je izašla prodavačica i rekla: "Jao, leži u krvi jedna žena!". Ona je pala preko gajbi koje su takođe popadale. Video sam je i ja, ležala je u lokvi krvi. Bila je upucana u glavu'', ispričao je očevidac Svetomir Jovanović.

Miroslavu je određeno policijsko zadržavanje. Telo nesrećne žene prevezeno je na obdukciju.

OVE ŽENE SU UBILI NJIHOVI NAJMILIJI Srbijom se pronosi plač njihove dece, braće, sestara i roditelja

Foto: privatna arhiva

 

Paraćin

U noći između 6. i 7. feburara stravičan zločin je zatekao selo Trešnjevica kod Paraćina. Brat i sestra, Marko P. (23) i Milica P. (27) nasmrt su izboli maćehu Marinu M. (50) u porodičnoj kući. Nakon toga, napali su svog oca i izboli ga više od 40 puta, ali je čovek, srećom, preživeo.

Njih dvoje su bili poznati kao problematični i protiv njih se i ranije vodio krivični postupak za nasilničko ponašanje. Koliko je hladnokrvan Marko je pokazao kada su ga priveli jer je napao svog oca, a on je policajcima mirno rekao: "Ubio sam i maćehu".

OVE ŽENE SU UBILI NJIHOVI NAJMILIJI Srbijom se pronosi plač njihove dece, braće, sestara i roditelja

Društvene mreže

 

Beograd

Đorđe P. (29) je 10. februara hicima iz pištolja u kući u Grockoj ubio svoju suprugu Nevenu (20), a zatim je presudio sebi. On je na nju već jednom 20. januara potegao pištolj, ali u tome ga je otac sprečio. Nasilje nije prijavljeno policiji.

Bili su u braku od 22. marta prošle godine.

''Tog 10. februara ove godine poslala sam ćerku kod Đorđa. Govorila mi je da joj se ne ide, molila me je... Rekla sam joj: "Neno, sine, molim te, idi, i lepo se pozdravite, raziđite se kao ljudi". I Đorđe joj je rekao da bi bilo lepo da se vide i da popričaju, a ne da okreću glavu jedno od drugog". Nisam verovala da će je ubiti''..., rekla je za Ivana Bekić, majka ubijene Nevene iz Grocke.

OVE ŽENE SU UBILI NJIHOVI NAJMILIJI Srbijom se pronosi plač njihove dece, braće, sestara i roditelja

Facebook/Printscreen

 

Subotica

Zločin iz strasti dogodio se 14. febuara u Donjem Tavankutu kod Subotice, kada je pronađeno telo Marije Jurić (65) koju je ubio Miroslav P. (45).

Miroslav i Marija su bili u emotivnom odnosu. Nakon svađe, on ju je usmrtio sekirom, a potom telo nesrećne žene zakopao u pod kuće. Policija je zatekla jezivi zločin.

''Protiv osumnjičenog sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici odredila je pritvor u postupku koji se vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Pritvor je određen po svim zakonskim osnovama, odnosno, zbog procene da postoji opasnost od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao da utiče na svedoke koji treba da budu saslušani, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao da ponovi delo kao i zbog činjenice da bi došlo do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi nesmetano vođenje krivičnog postupka, imajući u vidu okolnosti i način izvršenja krivičnog dela'', kažu iz Višeg suda u Subotici.

OVE ŽENE SU UBILI NJIHOVI NAJMILIJI Srbijom se pronosi plač njihove dece, braće, sestara i roditelja

Foto: Nemanja Gavrilov

 

 

Beograd

Aleksandar D. (58) je u sredu uveče upucao svoju partnerku Draganu P. (54) u stanu na Voždovcu, a zatim je izvršio samoubistvo. Policijske patrole su odmah po prijavi građana stigle na adresu i u spavaćoj sobi su zatekli tela Dragane i Aleksandra. Muškarac je davao znake života, pokušana je reanimacija, ali je ubrzo preminuo.

Komšije tvrde da "ništa nisu čuli ni videli sve dok 15 policajaca nije došlo u zgradu".

''Aleksandar je radio kao obezbeđenje. Nekoliko godina već zivi sa Draganom, nisu venčani. Voleo ju je mnogo, čak i nekad pokazivao ljubomoru. Umela je da ga napusti, a on bi patio sve dok se ne vrati. Sad mogu da vam kažem da sam se mogla zakleti da ruku ne bi digao na nju'', rekla je jedna od komšinica vanbračnog para sa Voždovca.

OVE ŽENE SU UBILI NJIHOVI NAJMILIJI Srbijom se pronosi plač njihove dece, braće, sestara i roditelja

Društvene mreže

 

Bačka Topola

Lj. B. (17) je ubio svoju tetku Stanu P. (65) u Bačkoj Topoli 20. februara. Maloletnik je čekićem ubio ženu, a sve to, kako navode poznanici, zbog novca.

Policija je nakon hapšenja Lj. B. saopštila da će on biti priveden na saslušanje nadležnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu uz krivičnu prijavu da je učinio krivično delo ubistvo.

''Svi smo i dalje u šoku ali polako smo počeli da "slažemo kockice". Stanka je bila divna žena, uvek spremna da pomogne. Ona bi i košulju sa leđa skinula i poklonila nekome kada bi znala da će tog nekoga barem malo ugrejati, a živela je teško od nadničarske plate. Međutim, upravo zato što je bila tako dobra, saznali smo da je godinama skupljala novac i pravila neki svoj fond za crne dane. Nije htela nikome da bude na teretu i praktično je skupljala pare da jednog dana niko ne mora da plaća njenu sahranu. Eto šta je sada dočekala. Izgleda da je Lj. B. nekako saznao za to te da je najverovatnije zbog toga došao kod nje da bi je opljačkao'', rekao je za beogradski portal rođak.

Kaže da su pokojnu Stanku pronašli nasred dnevne sobe, prekrivenu do pola ćebetom, te da je pitanje kada bi je uopšte pronašli da jedan njen poznanik nije video njena kola u Bačkoj Topoli i u njima Lj. B., pa je počeo da se raspituje gde je ona.

OVE ŽENE SU UBILI NJIHOVI NAJMILIJI Srbijom se pronosi plač njihove dece, braće, sestara i roditelja

Foto: Tanjug/printscreen

 

 

Beograd

Nezapamćeni zločin koji se dogodio početkom januara na Bežanijskoj kosi kada su rođene sestre Jelisaveta Đ. (76) i Gordana Đ. (78) nađene ubijene u stanu. Njihov dželat, Goran Đokić (37), počinio je samoubistvo, a njegovo telo nađeno je u automobilu marke "fiat" ispred jedne zgrade.

Pored njega je bilo oproštajno pismo. Kako navode iz istrage za Telegraf.rs, Goran je bio u vezi sa Jelisavetom, čiji je muž preminuo u Domu za stare u kojem je radio, nakon čega je on počeo da se viđa sa njom, a ona je počela da nosi perike.

''Jelisaveta je počela da se viđa sa 40 godina mlađim Goranom koji je radio u Domu za stare u kojem je njen muž boravio i preminuo. To ih je zbližilo, a on je tako i znao da njih dve imaju pare. Ona se, od kada je uplovila u vezu sa njim, potpuno promenila, čak je počela da nosi i perike i da se više sređuje. Komšije su sve to primetile, a počele su da viđaju i mlađeg muškarca, koji je sve češće dolazio u njihov stan'', rekli su nam iz istrage slučaja.

Goran Đokić je, nezvanično, pucao sebi u glavu.

OVE ŽENE SU UBILI NJIHOVI NAJMILIJI Srbijom se pronosi plač njihove dece, braće, sestara i roditelja

Suzana Božinović/Drušvene mreže

 

Zaječar

Patra Vladulović (2), za čije brutalno ubistvo je osumnjičen njen očuh Miloš Nikolić (26) u iznajmljenoj kući u Zaječaru u kojoj je u tom trenutku bila i njena majka Jelena Todorovska (23), sahranjena je na lokalnom groblju uz prisustvo porodice i drugih ožalošćenih.

U zemlju je položena u belom kovčegu.

Njena obdukcija je završena na Institutu za sudsku medicinu u Nišu, a preliminarni rezultati govore, da je detetu od silne udaraca rascepana jetra i da je smrtonosne povrede imala i na glavi, rečeno je za Telegraf.rs u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Zločin se dogodio 21. februara ove godine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading