TUGA Čeka se obdukcija Isidore, sumnja se da je Bojana umrla zbog greške lekara!
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Bojana Sarić (1988), devojačko Rosić, preminula je osam dana nakon rođenja deteta, i to se opravdano sumnja zbog propusta osoblja u aranđelovačkom porodilištu jer je otpuštena kući a da joj nije odstranjena posteljica! Kada je već krenula sepsa, nesrećna žena je prebačena za Beograd, ali prekasno.

Bojana je, kako su rođaci ispričali za medije, primljena u opštu bolnicu u Aranđelovcu 19. februara, porođena je prirodnim putem i na svet je donela zdravo dete.

- Ovo joj je druga trudnoća, ona i Dragan (suprug) imaju ćerkicu Dunju od pet godina i mnogo su se radovali drugom detetu. Njoj je bio termin i porodila se 19. februara, prirodnim putem u Aranđelovcu. Sve je bilo u redu, svi su se radovali, porodica slavila, sve je bilo kako treba i s njom i s bebom. Međutim, krenule su neke komplikacije i prvo nisu ni znali šta je u pitanju, ali videla je da nešto nije u redu jer je imala iskustvo s prvim detetom - objasnio je rođak.

TUGA Čeka se obdukcija Isidore, sumnja se da je Bojana umrla zbog greške lekara!

Foto: privatna arhiva

 

Kako je dodao, kada je neko od zaposlenih u Aranđelovcu video da je Bojanin život ugrožen, rekli su im da je hitno vode za Beograd.

- Tamo su je odveli prvo u Urgentni centar, a onda i u GAK „Višegradska“, a na oba mesta su medicinari pitali: „Pobogu, gde ste bili do sada s njom, zakasnili ste“. Pokušali su da je spasu, pa su je operisali, sve su ginekološki odstranili, ali već je bilo kasno, sepsa je zahvatila celo telo i otkazali su joj i jetra i bubrezi i stavili su je u veštačku komu - rekao je rođak.

TUGA Čeka se obdukcija Isidore, sumnja se da je Bojana umrla zbog greške lekara!

Foto: privatna arhiva

 

Nažalost, uprkos svim naporima, sirotica je preminula 27. februara, beba i petogodišnja Dunja su ostale bez mame, a cela familija bez mlade i vesele mezimice.

Rezultati obdukcije nisu objavljeni, a Bojanu je juče neutešna porodica ispratila na večni počinak.

Doktorka J. R., koja je vodila trudnoću i porodila Bojanu, godinama radi u toj zdravstvenoj ustanovi i nije bila dostupna za izjave za medije.

Samo nekoliko dana kasnije preminula je Isidora Puzović (25) iz Užica nakon što je danima, izgleda pogrešno, lečena od upale mokraćnih puteva. Juče se od nje zauvek oprostila porodica, rodbina, mnogobrojni prijatelji.

Ona je preminula na operacionom stolu skoro devet sati nakon što je u teškom stanju primljena u užičku bolnicu. Bila je u šestom mesecu trudnoće, a beba koju je nosila već je bila mrtva u njoj. Kako su naveli u bolnici, i pored svih napora da spasu život trudnici, nažalost, nisu uspeli.

U bolnici kažu da je urađena obdukcija.

- Čeka se nalaz patologa. U ponedeljak će komisija koja je formirana da ispita ovaj slučaj održati sastanak i razmatrati sve činjenice koje su dovele do ove tragedije - kažu nadležni u užičkoj bolnici.

Isidora je bila zaposlena u klubu „Skala“. O tome kakva je bila koleginica i drug, govori i objava ovog kluba.

TUGA Čeka se obdukcija Isidore, sumnja se da je Bojana umrla zbog greške lekara!

Foto: privatna arhiva

 

„Zbog tragične smrti naše drage Isidore i velikog gubitka u našem kolektivu nećemo raditi u petak, 3. marta, i u subotu, 4. marta. Izvinjavamo se i hvala vam na razumevanju... Hvala ti za sve. Počivaj u miru“, oprostile su se kolege od Isidore.

Primljena u teškom stanju

U bolnici su rekli da je Isidora bila u teškom stanju kada je primljena, da je imala temperaturu 39 stepeni, mučninu i povraćanje. Osećala je bolove u slabinskom delu leđa i nekoliko dana je lečena od upale mokraćnih kanala.

- Odmah je utvrđeno da je plod mrtav i urađen je carski rez. Imala je veliko krvarenje, dobila je 40 jedinica krvi i plazme. Odstranili smo joj i matericu, ali nažalost, pored svih napora preminula je na operacionom stolu - kažu nezvanično za Alo! u bolnici, i dodaju da je poslednji pregled imala 15. februara i da je sve bilo u redu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading