NEDELJU DANA ZA ŽALBE ADVOKATA Sredinom juna apelacija o Marjanoviću
Foto: Tanjug

Odlučeno je da se sednica održi 12,13,14,15,16,19. i 20. juna. Pozivi su upućeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanovićevim braniocima, kao i njemu lično.

- Jedva čekam sednicu Apelacije - prokomentarisao je za "Novosti" advokat Stefan Jokić. - Ukazaćemo na sve nelogičnosti postupka, koji je vodio prvostepeni sud, kao i na nedostatak dokaza. Nedopustivo je da se u obrazloženju presude, pored ostalog, navodi da je Marjanović trebao sam da sprovede istragu ko mu je ubio suprugu. Skandalozno je da se navodi da je naš vrsni patolog Zoran Stanković pogrešio u svom nalazu, a čovek je preminuo i ne može da odgovori.

 

 

Prema rečima Jokića neverovatno je da se i za nalaz veštaka Dušana Keckarevića navodi, pored ostalog, da "nije kompetentan" da tumači tragove.

Krivično veće Višeg suda u Beogradu, kojim je presedavala sudija Jelena Škulić, obrazložilo je u presudi da smatra da ima dovoljno dokaza da je Marjanović počinio brutalno ubistvo 2.aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči.

Marjanović je na suđenje koje je trajalo više od dve godine dolazio sa slobode. Sama optužnica je nekoliko puta vraćana na doradu, a tokom postupka promenila su se čak tri tužioca. Poslednji put, do zamene tužioca je došlo pred kraj suđenja i izricanja presude.

Marjanovićevi branioci tvrdili su da je presuda doneta pod pritiskom i da predstavlja "ulaznicu" predsednika KV veća za odlazak u Apelacioni sud. Slučajno ili ne, tek sudija Jelena Škulić je zaista vrlo brzo prešla u Apelaciju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading