ZAKAZANO SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU ZA UBISTVO SUPRUGE: Veće Apelacionog suda razmatra žalbe na maksimalnu kaznu
Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Sednica je zakazana za sedam radnih dana, 12., 13, 14., 15., 16., 19. i 20. jun ove godine, sa početkom u 10 sati - otkrio je sagovornik.

Podsetimo, presuda kojom je Zoran Marjanović prvostepeno osuđen na kaznu od 40 godina zatvora, kako je  pisano, napisana je i obrazložena na 698 strana.

ZAKAZANO SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU ZA UBISTVO SUPRUGE: Veće Apelacionog suda razmatra žalbe na maksimalnu kaznu

Foto: Alo.rs

 

- Veće kojim će predsedavati sudija Snežana Jovanović najpre će se upoznati na javnom delu sednice sa presudom, njenim obrazloženjem, zatim žalbama branilaca Zorana Marjanovića kao i odgovorima na žalbe tužilaštva. Potom će, po okončanju javnog dela sednice na njenom drugom delu, koji nije javan, razmotriti sve izvedeno i doneti odluku - objašnjava naš sagovornik.

ZAKAZANO SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU ZA UBISTVO SUPRUGE: Veće Apelacionog suda razmatra žalbe na maksimalnu kaznu

Alo

 

Apelacioni sud, inače ima mogućnost da presudu potvrdi, preinači u pogledu kazne ili je ukine i naloži novo suđenje.

- Zoran Marjanović kom je posle prvostepene presude Viši sud u Beogradu odredio pritvor, lično nije podneo žalbu, ali su to u njegovo ime uradila četvorica advokata - podseća naš sagovornik.

Presuda kojom je udovac oglašen krivim, doneta je u julu prošle godine. Istog dana, Marjanović je vraćen u pritvor, pošto je odluku suda o krivici čekao na slobodi.

Sudija Jelena Škulić toga dana je navela da ubistvo "Jelene Marjanović nije savršen zločin" i saopštila da je sudsko veće jednoglasno odlučilo da Zorana Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu.

Jelena Marjanović

Foto: Alo ilustracija

 

U presudi se navodi da je Zoran svoju suprugu Jelenu, inače pevačicu, ubio na svirep i podmukao način, kao i da je imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza, navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena.

Sudija Jelena Škulić, između ostalog navodi da se na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

- Patike optuženog na dan Jeleninog ubistva poseduju znatnu količinu blata i prašine, naročito u predelu đona s bočnih strana i naročito u predelu đona sa zadnjih strana, a što nije stanje ovih patika sutradan, kada ih je policija oduzela - navodi se u presudi.

Sud zaključuje i da je Zoran, s obzirom na to da je policija patike od njega oduzela narednog dana izmedu 19 i 19.15, "imao sasvim dovoljno vremena i mogućnosti za njihovo čišćenje i uklanjanje tragova blata i prašine". Takođe, deo presude se zasniva i na nalazu sudskih veštaka, koji su zaključili da iz načina na koji je Jelena ubijena, proizilazi da je ubica imao jake emocije prema njoj i da je jasno da se zločin nije dogodio dao posledica nepolaniranog, slučajnog i iznenadnog susreta s neznancem.

Kako je pisano, dokaz na kom se presuda zasniva je i blato na Zoranovim pantalonama, za koje sud tvrdi da je identično onom na mestu ubistva Jelene Marjanović, ponašanje Zorana Marjanovića posle nestanka supruge, kao i iskazi svedoka.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading