"OVO MI JE SPAKOVALA JEDNA FUKARA":  Na suđenju progovorio vođa Kavčana:
Privatna arhiva

On je rekao da je "ovu istragu spakovala jedna fukara".

-Ja nikakve veze nemam sa optužnicom. Nisam dao pare Dragović Milanu. Zamolio bih sud da Dragović Milana još jednom pozove da se u oči pogledamo on i ja. Nisam kriv. Ovu istragu je spakovala jedna fukara, neka čuju svi, to je furkara - kazao je Kašćelan.

Dok je osumnjičeni Igor Božović u svojoj odbrani naglasio je je spreman da ga osude i na smrtnu kaznu ako je kriv.

Ovom optužnicom je obuhvaćen Slobodan Kašćelan, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević, Miloš Radonjić, Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević , Stefan Brnović, Zlatko Samardžić i Ilija Dedović.

Sudija Nadar Rabrenović ga je opomenula zbog reči "furkara", međutim Kašćelan je rekao da ne može drugu reč na nađe za "tu osobu", koju povezuje sa istragom.

Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Podsetimo, optužnicom su obuhvaćeni i Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić, Davor Prelević, Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, Zlatko Samardzić i Ilija Dedović.

Tužilaštvo smatra da su Kašćelan i Božović bili zaduženi za planiranje krivičnih dela, davanje naređenja članovima organizacije i obezbeđivanje novca.

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading