SUĐENJE ISPOČETKA ZA UBISTVO U NIŠKOM BEVERLI HILSU Darko Mitić ponovo na sudu
Facebook printscreen

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu kojom je Nišlija Darko Mitić (36) 25. jula prošle godine osuđen na 20 godina robije zbog teškog ubistva svog sugrađanina i nekadašnjeg prijatelja Miloša Radojkovića (25).

ŠOKANTNE BROJKE Za dva meseca 2023. iz saobraćaja isključeno 200 vozača, a razlog je stravičan!

- Usvajanjem žalbi optuženog Darka Mitića i njegovih branilaca ukinuta je presuda Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 5 Krivičnog zakonika i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, nerazumljive izreke te zbog toga što presuda nema razloge o činjenicama koje su predmet dokazivanja. Istim rešenjem prema optuženom je produžen pritvor do dalje odluke prvostepenog suda – naveo je u svom saopštenju Apelacioni sud u Nišu.

Viši sud u Nišu osudio je 25.jula prošle godine Nišliju Darka Mitića (35) na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina zbog teškog ubistva svog sugrađanina i nekadašnjeg prijatelja Miloša Radojkovića (25) ispred njegove kuće u niškom naselju „Beverli Hils“.

- Optuženi Darko Mitić kriv je jer je 20. novembra 2019. godine iz bezobzirne osvete, lišio života Miloša Radojkovića jer mu je on na dan svadbe zapalio „mercedes“, vlasništvo njegove supruge zbog čega je protiv Miloša pred Osnovnim sudom u Nišu vođen krivični postupak.

Nakon tog događaja Darko je upućivao pretnje Miloševoj supruzi, govorio je : - Dobro bre, što se ovo desilo, što mi bre zapali auto! Pratio je Miloša koristeći fotografije koje je njegova žena postavljala na društvene mreže, došao je u Sterijinu ulicu gde su živeli i sačekao ga ispred kuće. Miloš je nakon što se vratio sa posla nakratko ušao u kuću, ostavio namirnice a zatim se vratio u dvorište gde je ostavio upaljen motocikl.

Kada je video napadača, obratio mu se rečima : - Šta ti je bre i opsovao ga, a zatim počeo da doziva suprugu. Povlačio se ka garaži ali je Darko iz neposredne blizine u njega ispalio dvanaest metaka od kojih ga je pogodilo deset usled čega je preminuo na licu mesta – kazao je tada sudija Višeg suda Mirko Drašković.

Sudija Drašković je objasnio da je veće Višeg suda Mitiću za teško ubistvo odmerilo kaznu od 18 i po godina, dok mu je za neovlašćeno držanje pištolja „CZ 99“, kojim je Radojković lišen života, izrečen zatvor u trajanju od dve i po godine, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora.

SUĐENJE ISPOČETKA ZA UBISTVO U NIŠKOM BEVERLI HILSU Darko Mitić ponovo na sudu

Facebook printscreen

 

- Gospodine Mitiću, našli smo da ste krivi za delo za koje ste se teretili. Smatramo da je tužilaštvo dokazalo da ste izvršili teško ubistvo bez obzira na to što nije bilo očevidaca zločina niti postoji snimak tog događaja. Međutim, smatramo da je Više javno tužilaštvo na osnovu posrednih dokaza sklopilo jedinstvenu sliku dovoljnu za presudu.

Motiv ubistva delom proizilazi iz vaše odbrane pred tužilaštvom. Vaši navodi da niste znali ko vam je zapalio auto padaju u vodu jer ste na osnovu inicijala objavljenih u medijima bili obavešteni o izvršiocu.

Takođe, odlazili ste sa Radojkovićem kod svedoka Aleksandra Kostića u Kazneno popravni zavod gde ste se dogovorili da vam Miloš plati 20.000 evra za spaljeni automobil. Ono što vas najviše tereti je DNK pronađen na mestu zločina a koji je vaša odbrana pokušavala da ospori.

Međutim, veštak Aleksandra Stefanović je detaljno obrazložila da je pre analize, polimer koji je korišćen proveren, te da je svaka greška isključena – kazao je tada Drašković.

Komentarišući visinu izrečene kazne sudija je predočio Mitiću da je tužilaštvo za njega tražilo čak 40 godina robije.

''Nijedna kazna neće vratiti Radojkovića, kazna ne može da bude odmazda. Smatramo da će i ova delovati na vas da ne vršite ponovo krivična dela'', rekao je Drašković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading