SVEDOČENJE VEŠTAKA NA SUĐENJU ZA UBISTVO NIŠKOG HARMONIKAŠA: Ferat bi možda bio živ da mu je na vreme ukazana pomoć
Foto: Youtube/Printscreen

To je zaključak sudskog veštaka Instituta za javno zdravlje dr Stevana Todorovića koji je u ponedeljak saslušan pred Višim sudom na glavnom pretresu. Nakon svedočenja veštaka, Selimovićev branilac Stanislav Đurić, predložio je Višem javnom tužilaštvu sklapanje sporazuma o priznanju krivičnog dela, ali za blažu kvalifikaciju od one koja se trenutno okrivljenom stavlja na teret.

Odgovarajući na pitanja branioca okrivljenog, doktor je objasnio da postoji mogućnost da su neke od povreda koje je zadobio Asanović nestale sat vremena pre ponoći, kada se tuča završila, pa do 3.15 časova kada je nađen ispred kafane, ali da jer nemoguće tačno utvrditi kada je koja povreda nastala, osim da se radi o "svežim" povredama, zaobljenim u poslednja 24 časa. On je rekao da zadobijena povreda sama po sebi realno nije bila opasna po život, ali da su lokalizacija same povrede, distribucija krvarenja i okolnosti slučaja doveli do smrtnog ishoda.

- Da je odmah posle povređivanja izvršeno kontrastno snimanje i kompletna dijagnostika, velika je verovatnoća da bi smrtni ishod bio sprečen - rekao je dr Todorović.

Kobne večeri, Selimivić je započeo maltretiranje muzičara iz potpuno banalnog razloga – jer mu nije svirao cele pesme nego samo po jednu strofu. Ferat je svirao harmoniku i čitave večeri je zabavljao Aleksandra. Svirao mu je i pevao, a on mu je plaćao naručene pesme. Kada je Ferat u jednom trenutku saopštio da je dosta i da više ne može da peva, Aleksandar je počeo da ga tuče i polomio mu harmoniku.

Vozač koji je kolima ubio majku osmoro dece na slobodi - Alo.rs

Telo nesrećnog čoveka je oko 3.30 sati iza ponoći primetio jedan prolaznik i obavestio Hitnu pomoć. Veštak sudske medicine ukazao je da bi nesrećni čovek možda još bio živ da je na vreme ukazana medicinska pomoć i da je na vreme urađena dijagnostika povreda. Ferat je u besvesnom stanju odvezen u niški Univerzitetski klinički centar gde je ubrzo preminuo.

Prijatelji harmonikaša kažu da je živeo u naselju Stočni Trg, ali da je često boravio u prihvatilištu za stara i nemoćna lica. Za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnih ishodom Krivični zakonik propisuje kaznu od dve do dvanaest godina zatvora.

Nastavak suđenja zakazan je za kraj marta.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading