ŠPANSKA POLICIJA RAZBILA POZNATU NARKO-BANDU Srpski begunac glumio policajca i dilovao drogu!
Foto: EPA/Quique García

Državljanin Srbije uhapšen je zajedno sa još 18 pripadnika kriminalne grupe u spektakularnoj akciji španske policije zbog trgovine narkoticima i oružjem! On je odmah sproveden u zatvor jer je za njim Srbija već bila raspisala poternicu, a od hapšenja se skrivao tako što je ukrao identitet policajcu!

Španska Civilna garda uhapsila je ukupno 19 osoba u okrugu Teuleda Moraira i razbila grupu koja je enormne količine marihuane slala iz Španije u Veliku Britaniju. Sumnja se i da su pored droge valjali i oružje.

ŠPANSKA POLICIJA RAZBILA POZNATU NARKO-BANDU Srpski begunac glumio policajca i dilovao drogu!

Španska policija

 

- Civilna garda je u mestu Marina Alta upala na čak osam lokacija koje se dovode u vezu s trgovinom kokainom i marihuanom. Tako je razbijena mreža distribucije droge u inostranstvo. Velike količine marihuane slale su se u paketima uglavnom u Veliku Britaniju. Više od 150 agenata i inspektora učestvovalo je u ovoj akciji koja je rezultirala hapšenjem 19 ljudi i pretresom 21 kuće u kojima su pronađene laboratorije za marihuanu - navodi španska policija.

Pored prodaje droge, ova kriminalna grupa učestvovala je u pljačkama kuća i automobila.

Komšije otkucale bandu!

Civilna garda je istragu počela u avgustu prošle godine, nakon što je primila žalbe komšija o mogućoj prodaji narkotika u privatnim kućama. Prve istrage potvrdile su sumnje komšiluka i pokrenuta je akcija „Jezero 23“. Najpre su osmatrani i praćeni kupci da bi zatim policija došla do lokacija čak osam prodajnih mesta.

Prilikom hapšenja zaplenjeno je 70.000 evra u gotovini, sedam vozila, od kojih su tri ukradena, četiri vatrena oružja, više od 600 biljaka marihuane, 16 kilograma pupoljaka marihuane, 42 grama kokaina, 70 grama hašiša, razni kompjuterski uređaji i nakit koji potiče iz pljački kuća u Marini Alti. 

Jedan od uhapšenih posebno je privukao pažnju javnosti.

- Osamnaest osumnjičenih je u četvrtak predato istražnom sudu, dok je devetanesti već u zatvoru. Reč je o srpskom beguncu za kojim je Srbija raspisala poternicu i zahteva njegovu ekstradiciju zbog krivičnog dela nasilja počinjenog u toj zemlji. Prilikom hapšenja policija je pronašla i više falsifikovanih ličnih dokumenata s različitim identitetima koje su koristili članovi ove kriminalne organizacije. Uhapšeni srpski begunac koristio je identitet policajca koji nije bio uključen u bilo kom smislu sa tom organizacijom - navode mediji.

ŠPANSKA POLICIJA RAZBILA POZNATU NARKO-BANDU Srpski begunac glumio policajca i dilovao drogu!

Španska policija

 

Šta je zaplenjeno

70.000 evra u kešu

7 automobila, od kojih su tri ukradena

4 komada vatrenog oružja

600 sadnica kanabisa

16 kilograma pupoljaka marihuane

Inače, među 19 uhapšenih su i dve žene, a starost cele ekipe kreće se od 18 do 62 godine. Reč je o pripadnicima različitih nacinalnosti. Jedan od njih je ranije već hapšen, a ekipa se tereti za više krivičnih dela. Identitet Srbina koji je član ove kriminalne grupe nije objavljen.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading