VODI SE KAO NESTAO TRI GODINE Strahinju upozoravala policija na opasnost, završio u klanici Veljka Belivuka?
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Strahinja Marković iz Resnika od juna 2020. godine vodi se kao nestao i više od dve i po godine od njega nema ni traga, iako je, prema saznanjima medija, pre nestanka znao da je u ozbiljnoj opasnosti!

Javnost je za njega prvi put čula jer se protiv njega vodilo nekoliko postupaka, uključujući i nošenje pištolja, dilovanje droge i falsifikovanja dokumenta, a drugi put kad ga je na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, spomenuo okrivljeni svedok Srđan Lalić, kada je rekao da veruje da je video fotografiju na kojoj se nalazi "glava izvesnog Strahinje".

Mediji su imali uvid u službenu belešku UKP koja je sastavljena samo sedam meseci pre nego što je Strahinja nestao, kada su ga policajci upozorili da mu je život u opasnosti!

VODI SE KAO NESTAO TRI GODINE Strahinju upozoravala policija na opasnost, završio u klanici Veljka Belivuka?

Foto: Alo ilustracija M.J.

 

- Dana 4. novembra 2019. godine, odazvao sam se na poziv policijskih službenika i došao na razgovor u službene prostorije ovog odeljenja, gde mi je od strane policijskih službenika predočeno da raspolažu operativnim saznanjima o ugroženosti moje bezbednosti. Želim da izjavim da sam shvatio i razumeo navode koji su mi predočeni i da ništa više nemam da izjavim po tom pitanju - piše u belešci.

Prema saznanjima medija, policijski službenici su prvo došli kod porodice Marković i saopštili im da imaju saznanja da je Strahinjin život ugrožen i da, ukoliko ne bude sarađivao, policija neće moći da ga zaštiti.

- Nije želeo da sarađuje, ali se odazvao na poziv policijskih službenika i došao u prostorije Uprave kriminalističke policije, kada je i potpisao izjavu - rekao je izvor za medije.

VODI SE KAO NESTAO TRI GODINE Strahinju upozoravala policija na opasnost, završio u klanici Veljka Belivuka?

Foto: Alo!

 

Prema našim saznanjima, policija je podatke o ugroženoj bezbednosti Markovića prikupila putem presretnutih skaj komunikacija, gde je, kako saznajemo, bio uključen i nalog kasnije ubijenog Aleksandra Šarca.

- Strahinja je navodno sa roditeljima proveo ceo taj kobni dan nestanka nakon čega su oni otišli kući, a njemu se tada gubi svaki trag. Kad su krenuli da ga traže Strahinjin drug, Nikola Kačarević navodno ih je pozvao i rekao da im je sin uhapšen, nakon čega su oni poslali advokata u policiju - podseća izvor i dodaje:

- Strahinjnin otac Nenad, ispričao je tada da mu je advokat rekao, da mu je osoba koja je radila na prijavnici rekla da je priveden u svojstvu građanina i da ako mu bude potreban advokat - zvaće. Međutim, iz policije su im nešto kasnije rekli da on uopšte nije priveden, te su oni tada prijavili nestanak svog sina.

- Kasnije su njegovi roditelji došli do saznanja da je "mercedes" koji je Strahinja koristio bio parkiran ispred kuće upravo Aleksandra Šarca koji je ubijen u oktobru 2020. godine u tržnom centru "Ušće" - kaže naš izvor. Podsetimo, Šarac je likvidiran u TC "Ušće" 17. oktobra 2020, za šta se sumnjiči vračarska grupa.

- Marković je navodno iz Šarčeve kuće otišao sa Nikolom Kačarevićem, koji je uhapšen kao deo "vračaraca", zbog sumnje da je kasnije namamio i Šarca na smrtonosni sastanak - podseća izvor.

Okrivljeni svedok u slučaju protiv klana Veljka Belivuka, Srđan Lalić, na jednom od ročišta izjavio je da je klanu poslata fotografija Strahinjine glave i da je posle toga ova kriminalna grupa postala naročito surova!

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading