BELIVUK MU NOŽEM NAPRAVIO REZ OD UVETA DO UVETA Svedočenje Bojana Hrvatina o ubistvu Ljepoje ledi krv u žilama!
Foto: Alo ilustracija M.J.

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin je na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića govorio o britalnom ubistvu Milana Ljepoje ze kog je saznao neposredno pre samog ubistva.

- Znam da su ga navukli , da je dogovor sa Ljepojom bio da dođe da kupi blindu i da je to bila Lalićeva blinda. Na dan akcije nalazim se sa Nemanjom Đurićem. Tada smo zamenili mesta, Đurić je trebalo da stoji na parkingu, a ja pred samo isključenje. Miloš Budimir je trebalo da čeka kod "Ikee" i bude u pratnji, a Tešić je trebalo da čeka Ljepoju na parkingu kod "Laste" - objasnio je Hrvatin.

Napomenuto je da auto treba da prepoznaju po crnoj traci na retrovizoru. Iscenirali su sudar, ali "to nije prošao najbolje" jer je jedan čovek bio svedok i pitao ih je da li je sve u redu. Ljudima u kući javio je da je automobil nastavio.

Sa Draganićem odlazi do kuće u Ritopeku. Pomogao je Draganiću da iznese stvari i ušao u kuću. Na prvom spratu zatiče Veljka i Marka sa "Skaj" aparatom Milana Ljepoje kako se dopisuju sa Radojem Zvicerom.

- Belivuk je rekao da je bio najjači do sada. Veljku je bila povređena noga, on je imao neki sistem da udari petom po vilici i tu se povredio. U prostoriji zatičem Draganića, Jankovića, Lalića, Marka Budimira i Tešića. Miloš Budimir je otišao jer je imao koronu. Kocka od najlona je već bila postavljena. Ljepoja je bio vidno razbijen po faci i sedeo je vezanih ruku na stolicu i sa duksom prebačenim preko nogu. Zatičem neki normalan razgovor. Tu je bilo priče o njegovoj pljački u Dubaiju, spomenuli su mi i njegovog kuma čije sam ja ubistvo pripremao sa Belivukom. Miljković me je gore u kući zamolio da proverim sliku na Ljepojinom aparatu i da je to tražio Zvicer. Tražio je da pitam Ljepoju ko je poslao sliku i ko je čovek sa naočarima. Rekao je da je slika poslata iz Crne Gore, ali da ne zna ko je čovek i kad je fotografija stigla. Pao je dogovor da Belivuk, Marko Budimir i ja budemo na Ljepoji, da Draganić i Janković melju, a da Lalić i ostali idu da prospu Ljepoju - rekao je.

BELIVUK MU NOŽEM NAPRAVIO REZ OD UVETA DO UVETA Svedočenje Bojana Hrvatina o ubistvu Ljepoje ledi krv u žilama!

Foto: MUP Srbije

 

Ispričao je da su Ljepoju zadavili kablom i da je Ljepoja pao sa stolice. Kabl su vukli Veljko Belivuk i on.

- U jednom momentu Lalić vuče sa Veljkove strane, a Janković sa moje. Kad smo pustili kabl, kao da je disao još 10-ak sekundi. Ubacili smo Ljepojinu glavu u korito i Belivuk mu je nožem napravio rez od uveta do uveta da potvrdimo da je ubijen. Na isti način smo ga odradili, na isti način su i mleli kao i ostale. Prvo smo odvajali glavu, šake i stopala, a onda pravili rezove od Ahilove tetive do butine kako bi sekirom lakše isekli delove tela. Draganić i Janković su imali problem zbog vlage. Žice su zaledile i mašina je počela da vraća nazad umesto da melje. Kad smo završili Ljepoju, skinuli smo se. Dogovoreno je da Veljko i ja ostanemo u kući. Stvari od kineza nismo bacili, nego smo ostavili da imamo da obučemo sledeći put. Belivuk i ja smo sve vreme sami na spratu kući. Tek tada je krevet, koji je inače bio rasklopljen, bio sklopljen. Belivuk je malo više šetao i sedeo tu, a ja sam špartao jer mi se odužilo - dodao je Hrvatin i zaključio priču o Ljepoji, prenosi Telegraf detalje sa suđenja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading