SAHRANJENA PETRA (2) IZ ZAJEČARA, A NJEN DEDA OGORČEN PORUČUJE Majka i očuh zaslužili su doživotnu robiju!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Zverski ubijena Petra (2), koju je očuh usmrtio batinama, juče je sahranjena na seoskom groblju u zaječarskom selu Grljan. Na večni počinak devojčicu su ispratili otac Nemanja, brat Dušan (7), sestrica Dunja (5) i mnogobrojni rođaci i prijatelji porodice.

- Umesto krštenje da joj pravimo, ide pod crnu zemlju. Doživotno da robijaju i monstrum što je ubi i majka što je ne odbrani... - ogorčeni su bili okupljeni na seoskom groblju. Nebojša Vladulović, deda po ocu ubijene Petre, ispričao je da je Nebojša i ostalu decu maltretirao. Njih je uspeo da spase, ali žali što nije i Petru...

SAHRANJENA PETRA (2) IZ ZAJEČARA, A NJEN DEDA OGORČEN PORUČUJE Majka i očuh zaslužili su doživotnu robiju!

Ilustracija

 

- Ubrzo nakon što je bivša snaja odvela troje unučadi, pre nekoliko meseci, ja sam pronašao gde žive i otišao tamo da vidim dečicu. Tada su me dvoje starijih unuka Dušan (7) i Dunja (5) obuhvatili oko nogu i nisu hteli da se odvoje od mene, pa sam ih poveo u Grljan. Nekako sam znao da nešto nije u redu, ali nisam znao šta... - priča nam ucveljeni deda.

SAHRANJENA PETRA (2) IZ ZAJEČARA, A NJEN DEDA OGORČEN PORUČUJE Majka i očuh zaslužili su doživotnu robiju!

Printscreen

 

Otac tukao majku

Kako saznajemo, majka ubijene devojčice bila je žrtva nasilja svog prvog supruga, Petrinog oca.

- Pravnosnažnom presudom Osnovnog suda u Zaječaru, u februaru 2022. godine Nemanja Vladulović proglašen je krivim zbog nasilja u porodici jer je tukao suprugu Jelenu. Njemu je tada izrečena uslovna kazna zatvora u trajanju od šest meseci i određeno mu je da će ovu kaznu izdržati samo u slučaju da ne ponovi krivično delo u naredne dve godine - saznajemo u tužilaštvu.

 

Nakon što je odveo decu, Jelena je otišla u policiju i prijavila ga za otmicu. Policija ga je pozvala na razgovor, a potom decu vratila Jeleni.

SAHRANJENA PETRA (2) IZ ZAJEČARA, A NJEN DEDA OGORČEN PORUČUJE Majka i očuh zaslužili su doživotnu robiju!

Printscreen

 

- Kao da je juče bilo, a bilo je pre oko tri meseca, pozvao me unuk Dušan telefonom i plačući ispričao da ga očuh zverski prebija, da ga baca o pod, da ga podigne i udara o zid. Ja sam odmah otišao kod njih i hteo svu decu da odvedem kod nas u Grljan. Njihova majka Jelena je samo ćutala. Znala je što uzimam decu. Ali, kada sam hteo i Petru da uzmem u naručje, nije mi dala. Rekla je da ne može, da samo smem da odvedem dvoje starije dece. Šta sam mogao, već me bila prijavila za otmicu. Mislio sam, neće zlotvor i nju da tuče, premalena je. Ubrzo su kod nas u Grljan došli iz Centra za socijalni rad i kazali nam da Petra pripada majci - priča Nebojša.

SAHRANJENA PETRA (2) IZ ZAJEČARA, A NJEN DEDA OGORČEN PORUČUJE Majka i očuh zaslužili su doživotnu robiju!

Printscreen

 

Monstrum ćutao pred tužiocem

Dok se porodica zauvek opraštala od Petre, njen ubica, očuh Miloš Nikolić, juče je saslušan pred Višim tužilaštvom u Zaječaru. Iako je prilikom hapšenja prvo kazao da se dete udarilo kada je palo, a zatim priznao da ju je „malo tukao“ jer je plakala, na saslušanju se branio ćutanjem.

- Njemu se na teret stavlja teško ubistvo. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 10 godina do doživotne robije. Njemu je određen pritvor do 30 dana. Osumnjičeni Nikolić je dobio advokata po službenoj dužnosti. Po savetu tog advokata, Nikolić se branio ćutanjem. Tako nešto smo mogli i da očekujemo - kaže izvor Alo! iz istrage.

Kako kaže, verovatno nekim predosećajem, mogao je da spasi i Petru zverskog ubistva, ali nažalost nije.

- Kao da me nešto teralo, ja sam prekjuče, tog crnog 21. februara kada mi je unučica ubijena, telefonom zvao Jelenu da mi dozvoli da odmah dođem i uzmem malo Petru kod sebe. Mesec dana je nisam video, uželeo sam je se. Ali, Jelena mi nije dala da dođem i uzmem je malo kod nas - priča nam Nebojša i kroz jecaje proklinje bivšu snaju i njenog partnera:

I majci određen pritvor

Majka ubijene devojčice Jelena Todorović takođe je saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru. Nakon saslušanja podnet je zahtev za njen pritvor. Ona se tereti da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

 

- Želim da oboje idu na doživotni zatvor, da nikada ne izađu na slobodu. Petra nije imala ni dve godine, već 18 meseci. Planirali smo joj krštenje kada joj bude drugi rođendan...

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading