POČELO SUĐENJE ZA TROSTRUKO UBISTVO U ALEKSINCU Džonić doveden s lancima na nogama! (FOTO)
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Od monstruma do senke od čoveka! Goranu Džoniću (61) iz Moravca kod Aleksinca, koji se tereti za brutalno ubistvo porodice Đokić, počelo je suđenje pred Višim sudom u Nišu! Ćelav, mršav i izgubljen, s lancima na nogama, doveden je u sudnicu, a okupljeni su komentarisali da je od njega ostala samo senka!

Srpska javnost bila je šokirana kada su Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (26) misteriozno nestali 26. septembra 2021. godine. Danima se tragalo za njima, a zatim su pronađena njihova spaljena tela u jami u njivama, kao i automobil. Lisice su stavljene Đokićevom bratu od tetke Goranu Džoniću, penzionisanom vatrogascu iz Moravca.

POČELO SUĐENJE ZA TROSTRUKO UBISTVO U ALEKSINCU Džonić doveden s lancima na nogama! (FOTO)

Foto: ATA Images

 

Gorana Džonića niko nije video od 20. oktobra 2021, od kada je bio u pritvoru. Prisutni su bili šokirani njegovim izgledom kada je sproveden u sudnicu Višeg suda u Nišu. Reč je o pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost.

POČELO SUĐENJE ZA TROSTRUKO UBISTVO U ALEKSINCU Džonić doveden s lancima na nogama! (FOTO)

Foto: ATA Images

 

Džonić, potpuno ćelav, mršav i ispijen, doveden je u zgradu suda sa lancima na nogama i lisicama na rukama.

- Spuštenog pogleda, gotovo nečujan, prolazio je kroz hodnik. U rukama je nosio fasciklu sa beleškama, a okupljeni su ga komentarisali rečima: „Sad je samo senka. Kad ga ovako pogledaš, nikada ne bismo rekli da je monstrum koji je pobio celu porodicu“, kazao je jedan od očevidaca za Alo!.

POČELO SUĐENJE ZA TROSTRUKO UBISTVO U ALEKSINCU Džonić doveden s lancima na nogama! (FOTO)

Foto: ATA Images

 

Identifikovani uz pomoć nakita!

Kako su ranije navodili mediji, Džonić je najverovatnije prvo usmrtio Gorana, a zatim Lidiju koja je pokušala da pobegne. Upucana je u potiljak i grudi. Tela su bila ugljenisana do te mere da su bila potpuno neprepoznatljiva. Identifikovani su na osnovu nakita i delova tkanine.

 

Ipak, njegova pojava najviše je uznemirila Stojanku Đokić, majku ubijenog Gorana koja se prvi put oči u oči srela sa krvnikom koji joj je u jednom danu oduzeo celu porodicu - sina, snaju i voljenu unuku.

Stojanka je sedela na klupici i tužno gledala u pod, a na pitanje novinara najpre je kratko prokomentarisala: „Nikako nisam!“, a zatim je dodala:

- Rekla sam mu: „Sram te bilo, kako si mogao da mi pobiješ najmilije“. On ćuti, ne sme da me pogleda pravo nego gleda nekako ispod obrva. Srce mi stade kada sam ga videla. Kakve oči ima, kakvu dušu ima, kako može da spava? - kazala je baka Stojanka za medije.

Kako saznajemo, Džonić je na pripremnom ročištu negirao krivicu.

Podsetimo, Goran Džonić se tereti da je iz koristoljublja počinio trostruko ubistvo, a prilikom hapšenja pokušao je u sve da uvuče i svoje sinove, koji su neko vreme proveli u pritvoru, posle čega su oslobođeni. Porodica Đokić je nestala kada su se posle posete Stojanki vraćali u Aleksinac. Sumnja se da ih je Džonić najpre oteo, a zatim hicima iz pištolja usmrtio. Šest dana posle njihovog nestanka najpre je pronađeno spaljeno vozilo „pasat“, a nedaleko od tog mesta i njihova spaljena tela. Prema podacima iz istrage, Džonić je počinio zločin kako bi vratio dug od 10.000 evra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading