KO JE BRITANAC KOJI JE OPTUŽEN ZA BRUTALAN ZLOČIN U KAMBODŽI Srbina izrešetao DI-DŽEJ BETMEN!
Foto: Printscreen/Policija u Kambodži/Društvene mreže

Od muzičara do monstruma! Britanac Džozef Švarc (31), zvani Betmen i „čovek sa više identiteta“, koji je optužen da je ubio Srbina Strahinju Dačkovića (37) u Kambodži, odranije je poznat kao di-džej koji je snimao svoje numere na mikseti za Jutjub! Imao je svoje pratioce, koji su sada šokirani i nazivaju ga monstrumom!

Srbin Strahinja Dačković, koji je rodom iz Brusa, brutalno je ubijen 24. decembra prošle godine u Pnom Penu ispred mesta gde je stanovao. Dačković je likvidiran sa tri hica u stomak oko ponoći, nakon što ga je Britanac pozvao da izađe ispred doma da se nađe s njim, iako su pre toga bili zajedno u provodu. Britanac je iz automobila otvorio vatru na nesrećnog Srbina, a zatim je pobegao u nepoznatom pravcu. Posle dva meseca napadač je uhapšen, a polako se otkrivaju novi detalji u vezi s ovom kontroverznom ličnošću.

KO JE BRITANAC KOJI JE OPTUŽEN ZA BRUTALAN ZLOČIN U KAMBODŽI Srbina izrešetao DI-DŽEJ BETMEN!

 

 

Puzeći bežao od ubice

Srbinova devojka opisala je šta se dogodilo nesposredno pre zločina.

- Rekla je da je pola sata pošto se vratio iz provoda rekao da ga zove Britanac i da ide da se nađe s njim. Ubrzo je začula hice ispred kuće, a kada je izašla, videla je krvavog muža i beli automobil „leksus“ kako se udaljava. Navodno, ona je u kolima prepoznala ubicu. On je teško ranjen prevezen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo - rekao je ranije izvor. Lokalni mediji objavili su snimak ubistva na kojem se vidi kako Dačković prilazi belom „leksusu“, a potom, kada su se otvorila vrata, pada na zemlju i puzeći beži.

- Reč je o Britancu koji ima tetovažu pauka na ruci, a koristio je brojne identitete. Alen Bredli Vilson, Džejms Spejder, Džejson Vernak... samo su neka od imena koja je koristio - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da je utvrđen njegov stvarni identitet:

- U sudskim dokumentima identifikovan je kao Džozef Švarc, britanski onlajn muzičar. Švarc je ranije bio poznat među određenom grupom ljudi kao di-džej koji je snimao sebe i svoje pesme za miksetom na Jutjubu. Komponovao je i hvalio se svojim dostignućima. Imao je solidan broj pratilaca, a sada su svi oni šokirani kada su saznali da je reč o muškarcu kojeg nazivaju Betmen i koji je počinio krvoproliće u jugoističnoj Aziji - tvrdi naš sagovornik.

KO JE BRITANAC KOJI JE OPTUŽEN ZA BRUTALAN ZLOČIN U KAMBODŽI Srbina izrešetao DI-DŽEJ BETMEN!

Društvene mreže

 

Kako navode kambodžanski mediji, protiv Švarca podignuta je optužnica i tereti se za krivična dela ubistvo i neovlašćeno držanje oružja.

Uživao u nadimku Mračnog Viteza

Policija iz Kambodže objavila je fotografije osumnjičenog Britanca, a mnogima je pažnju privukao njegov nadimak „Betmen“. U kriminalnim krugovima Džozef Švarc poznat je kao Mračni Vitez (Betmen) zbog svojih brojnih tetovaža i tamne odeće koju je redovno nosio u svakoj prilici. Švarc je navodno čak bio ponosan na svoj nadimak i često se i sam tako predstavljao. 

- Određen mu je pritvor, a ukoliko bude proglašen krivim za ubistvo turiste iz Srbije, preti mu kazna od 10 do 15 godina robije - pišu lokalni mediji.

Kako smo ranije pisali, Britanac je pao zahvaljujući Strahinjinoj devojci, Kambodžanki Fan Sofat (44), koja je odmah posumnjala na Švarca i policiji pokazala njegovu fotografiju. Policija dugo nije mogla da mu uđe u trag, jer je osumnjičeni često menjao mesto boravka.

KO JE BRITANAC KOJI JE OPTUŽEN ZA BRUTALAN ZLOČIN U KAMBODŽI Srbina izrešetao DI-DŽEJ BETMEN!

Kambodžijska policija

 

- Švarc je uhapšen nakon što je policija dobila informaciju da se nalazi u restoranu u opštini Phsar Doeum Thkov u okrugu Čamakar Mon. Prilikom hapšenja policija je Betmenu zaplenila pištolj, sedam metaka, mali paket meta i lične stvari. Optuženi je priznao zločin. Rekao je da je bio ljut na Srbina jer mu je uvek pretio da će ga ubiti kad god se napije i da su se prethodno svađali - navodi policija iz Pnom Pena.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading