IZMAKAO PROFESORKI STOLICU, A SAD UHVAĆEN U KRAĐI DRVA Nakon incidenta u školi, N.Ž. ponovo pred tužiocem
Foto: ALO/Nenad Vujanović

Dečakov otac Vladan Živković za Informer navodi da je njegov sin nevin, uprkos tome što je tužilac podneo predlog za izricanje kazne. Kako ističe, siguran je da nikakve krađe nije bilo.

- To su budalaštine, koja krađa? Od toga nema ništa! To što piše tužilac je čista glupost, verujte mi - kazao je otac N. Ž., a potom uz sočne psovke dodao da ne želi da priča više ni na temu školovanja njegovog naslednika u trsteničkoj Tehničkoj školi, u kojoj je njegov sin izmakao stolicu profesorki.

Glupost

To su budalaštine, koja krađa? Od toga nema ništa! To što piše tužilac je čista glupost, verujte mi
Vladan Živković

Strah

Strah me je od susreta s njima. Treba pored njih da prođem u hodniku

Marija Stevanović

Porodica jednog od stradalih muzičara sprema drastične mere! - Alo.rs

- Strah me je od susreta s njima. Treba pored njih da prođem u hodniku. Pritom, čula sam da otac učenika koji mi je izmakao stolicu redovno dolazi u školu. Ne znam iz kog razloga, baš kao što nemam predstavu zašto su nasilnici vraćeni na nastavu. Znam samo da imam napade panike, pogotovo u gužvi. Poslednji put se to desilo pre neki dan, na ćerkinom roditeljskom sastanku - kazala je profesorka.

Istovremeno, kada se pojavila informacija da su nasilnici vraćeni u školu usled propusta u pravnoj proceduri, profesorka se suočila s novim napadom.

- Anonimni pošiljalac je napisao pismo u kome tvrdi da sam se ja učenicima obraćala pogrdnim rečima, da sam ih oslovljavala sa "magarče" i "konju". To nije istina, radim 21 godinu u ovoj školi, da sam poznata po tome, valjda bi mi neko ranije rekao nešto. Ovako, to je samo skretanje pažnje - navela je profesorka.

Podsetimo, dva učenika iz Tehničke škole u Trsteniku koji su u novembru izbačeni iz škole nakon što su nastavnici engleskog jezika izmakli stolicu nasred časa i povredili je vraćeni su u školske klupe. Jednoglasna odluka nastavničkog veća "pala je u vodu" nakon što su roditelji uložili žalbu na njihovu odluku, tvrdeći da u disciplinskom postupku nisu ispoštovana sva pravila. Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku, nakon ove odluke prestao je da se javlja na pozive novinara.

Srpkinja Valerija začarala vozače, pa ih pljačkala! - Alo.rs

U međuvremenu, dok se čekala odluka nastavničkog veća, N. Ž. je navodno pokušao samoubistvo u šumi nadomak porodične kuće, nakon čega je završio u bolnici. Nekoliko dana kasnije on je na insistiranje oca pušten na kućno lečenje.

Loša poruka za svakog prosvetara

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koji su organizovali i proteste zbog nasilja nad koleginicom Marijom Stefanović, kažu da neće odustati od toga da đaci nasilnici budu kažnjeni.

- U pitanju su učenici trećeg razreda srednje škole, to je završni razred i oni se raspuštaju u maju mesecu, do kada mislim da uopšte neće shvatiti da moraju da snose nekakve sankcije za ono što su uradili. Ovo je jedna vrlo loša poruka svakome ko radi u prosveti jer imamo situaciju da su se učenici koji su maltretirali profesorku vratili u školu, a sama profesorka nije sposobna da se vrati na svoje radno mesto - ističe Jasna Janković, predsednica USPRS.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading