UČITELJ ISKASAPIO DEVOJKU NOŽEM JER MU JE PRENELA POLNU BOLEST Zločin na Obilićevom vencu okončao ljubavnu sagu!
Foto: Printscreen/Youtube

Učitelj Vitomir Branković iz sela Vrapče kod Tutina uhapšen je u avgustu 1929. godine nakon što je na dnu malog stepeništa na Obilićevom vencu u Beogradu nožem iskasapio svoju ljubavnicu Dragicu Petković (21), činovnicu beogradske Poreske uprave, jer je sumnjao da mu je prenela tešku polnu bolest. 

Ljubavna priča između njih dvoje počela je dva meseca ranije, kada je učitelj, po povratku u rodni Beograd, sreo mladu činovnicu u vozu i zaljubio se u nju na prvi pogled. 

Lokalni mediji tada su izvestili da ju je on odmah pozvao da se sutradan sretnu u gradu, što je devojka rado prihvatila. 

I tako su na prvom sastanku šetali po Kalemegdanu, Topčideru i Košutnjaku, razgovarajući o svemu što bi im palo na um. Svakodnevno su bili zajedno, a sve češće i tokom noći. 

Njihova ljubavna saga vremenom je pridobijala i filmske momente. Kada je devojka jedne večeri pošla u učiteljev stan, dogovorili su se da ona uđe kroz prozor, budući da je Vitomiru zbog roditelja bilo neugodno da je uvede. 

Međutim, njihov odnos počeo je da se menja kada je učitelj dobio pismo od svoje ljubavnice u kojem ona najavljuje da će se ubiti. Kada ju je upitao zašto mu šalje tako uznemirujuće poruke, ona mu je odgovorila da se šalila. Sekund kasnije, otela mu je pismo iz ruke i pocepala ga. 

Iznerviran njenim postupkom, Vitomir joj udara šamar. Ipak, brzo se pokajao i tražio joj da mu oprosti. 

Kasnije, zbog početka školske godine, on odlazi u selo Vrapče i otkriva da boluje od teške polne bolesti. 

Mediji su tada pisali da mu je odmah na um pala osveta, zbog čega je iz istih stopa krenuo nazad u Beograd. 

S Dragicom se sastao ispred Poreske uprave, gde je ona radila, a potom su krenuli u poslednju zajedničku šetnju. 

Dok su činili sitne korake ka Obilićevom vencu, Vitomir se premišljao da li da počini zločin, ne govoreći ljubavnici da je saznao za svoju bolest.
Kada su došli do dna malog stepeništa, Vitomir najednom vadi nož iz sakoa i zaranja ga nekoliko puta u grudi svoje devojke. Poslednjim atomima snage, vrišteći i moleći za pomoć, ona je pokušavala da se domogne vrha stepeništa, ali je ubrzo pala i preminula. 

Brojni prolaznici bili su svedoci svirepog zločina, a među njima i agent javne bezbednosti. On je uspeo da savlada ubicu i da ga uhapsi, čime ga je sprečio i da nož zarije sebi u srce. 

Dragičin život i ljubavna saga između nje i učitelja time se završila, a poničilac je ubrzo izveden pred sud. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading