TROJE SRBA LIŠENO SLOBODE U HRVATSKOJ Krali sve što im dođe pod ruku, obijali kamione i automobile
Shutterstock/lordzg

Zbog sumnje da su počinili 27 krivičnih dela krađa i teških krađa, osumnjičeni su 9. februara oko 2 sata iza ponoći uhapšeni na odmorištu uz auto-put A3 kod Starog Petrovog Sela, saopštila je policija.

OPELJEŠILI BAPTISTIČKU CRKVU, AMBULANTU I TRI STANA Uhapšeni kradljivci iz Alibunara krali tehničku robu, mandoline i novac

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da su u periodu od jula prošle godine do 9. februara ove godine, na odmorištima Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica, uz auto-put A3, u više navrata provaljivali u teretna vozila i automobile, prenosi portal Index.hr.

Provaljivali su čak i u kamione dok su u njima spavale osobe, te su otuđivali novac, bankovne kartice, lična dokumenta, kartice za gorivo, mobilne telefoni i drugo.

Šteta se procenjuje na oko 32.000 evra

Daljom kriminalističkom obradom je utvrđeno da su na teritoriji Policijske uprave zagrebačke i PU vukovarsko-srijemske takođe počinili po jedno kazneno delo teške krađe provaljivanjem.

U sklopu kriminalističkog istraživanja pretražen je i lični automobil, kojim su se koristili osumnjičeni, a u kojem su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem krivičnih dela. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim delima procenjuje se na oko 32.000 evra.

Posle dovršenog kriminalističke istrage osumnjičeni su uz krivičnu prijavu predati pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom će biti odvedeni u Opštinsko državno tužilaštvu u Slavonskom Brodu na dalje postupanje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading