UBIO HEROJA SA KOŠARA ZBOG SUDARA Čekao pet sati da se vrati sa groblja, pa mu ispalio dva metka u grudi!
Foto: Pixabay

Ratni veteran sa Košara, Miodrag Milovanović iz Beograda, ubijen je pre tačno pet godina ispred svoje kuće u beogradskom naselju Kaluđerica posle svađe sa komšijom sa kojim se sudario. Dve godine kasnije Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 13 godina zatvora Marka Đokića iz Kaluđerice, jer je posle svađe u saobraćaju, hicima iz pištolja, ubio tada 39-godišnjeg komšiju Milovanovića.

Krvavi obračun dogodio se u dvorištu Miodragove kuće u Ulici Ratka Mitrovića u Kaluđerici. Milovanović se, kako je utvrđeno, sudario sa Markom Đokićem, koji živi u susednoj ulici. Između njih je izbila svađa, ali je Miodrag produžio sa suprugom na groblje, jer su bile zadušnice. Marka je, međutim, iznervirao sudar, pa se sa pištoljem vratio i pet sati čekao Milovanoviće da se vrate kući.

Bilo je oko 15 časova kad su se Milovanovići vratili sa groblja. Kad je Miodragova supruga izašla iz automobila i ušla u kuću, Đokić je prišao vozilu i pucao u nesrećnog čoveka. Dok mu je žena bila u kući, Marko je ispalio dva hica u Miodragove grudi, a potom pobegao.

Komšinica je pozvala suprugu ubijenog i rekla joj da izađe ispred kuće, jer vidi da njen suprug nepomično leži u dvorištu. Žena je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju, ali Milovanoviću nije bilo pomoći.

Komšije i rođaci okupili su se kasnije u kući porodice Milovanović kako bi izjavili saučešće. Ispričali su novinarima da je Miodrag bio dobar čovek. Njegovi su poreklom iz Kosovske Kamenice, a on je rođen u Kaluđerici i radio je kao vozač kamiona.

Ranjen na Kosmetu

U kući je živeo sa suprugom i dva sina, koji su tada išli u drugi i četvrti razred osnovne škole. Dešavalo se da Miodrag po 15-20 dana odsustvuje od kuće, a sve kako bi prehranio porodicu.

Milovanović je za vreme služenja vojnog roka bio na Košarama u vreme NATO bombardovanja. Na Košarama je ranjen, imao je geler u nozi, a ubio ga je komšija na kućnom pragu.

- Sa 18 godina Miodrag je otišao na ratište, tamo je upao u minsko polje. I sa otvorenom ranom nastavio je da se bori na Kosmetu i sve je to preživeo, došao je kući, stvorio porodicu, a ubio ga je čovek čiji je prag branio - ispričao je kasnije Dragan Milovanović, brat od strica ubijenog Miodraga.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading