USUKAO SE I SMRŠAO, DANAS NA SUĐENJU NIJE IZUSTIO NI REČ Koja kazna zapravo čeka Brajana Volša?
Foto: Alo/Alo ilustracija M.J.

Brajan Volš (48), koji se sumnjiči da je u novogodišnjoj noći u njihovoj porodičnoj kući u Kohasetu ubio suprugu, Beograđanku Anu Volš (39) juče je video linkom uključen na suđenje, ali je ročište odloženo jer je njegova advokatica izjavila da joj nisu dostavljeni dokazi tužilaštva i da zbog toga nisu spremni.

Tragedija na Kosovu: Policija sumnja na samoubistvo - Alo.rs

- Volš je tokom kratkog pojavljivanja na ekranu, na koji je uključen u sudnicu video linkom iz zatvora, bio obučen u narandžasti pritvorenički kombinezon, imao je neurednu frizuru, dužu bradu i vidi se da je znatno smršao u odnosu na prethodno pojavljivanje 18. janaura. On nije rekao ni jednu jedinu reč, samo je nekoliko puta klimnuo glavom - preneli su američki mediji.

Ključni dokazi Internet pretraga i snimci

Brajan Volš, kako je otkrilo tužilaštvo, najverovatnije je planirao ubistvo supruge jer je 27. decembra prošle godine na internetu pretraživao "koja je najbolja država za razvod", kao i "koja je najbolja država da pobegnete", dok je 1. januara nešto pre pet sati ujutru, pa do 13.20 pretraživao "koliko dugo telo može da stoji pre nego što počne da se oseća", "kako vezati telo", "koliko dugo treba da se neko vodi kao nestao da nasledite njegovu imovinu", "može li se izvršiti identifikacija na delimičnim posmrtnim ostacima", "rasparčavanje i najbolji način za odlaganje tela", "kako očistiti krv sa drvenog poda". Osim toga, kamere su ga snimile kako za 450 dolara sa maskom na licu i gumenim rukavicama, u kešu kupuje sredstva za čišćenje, ali i kako odlazi na deponiju u blizini kuće svoje majke, i to u njenom crvenom automobilu.

Preti mu doživotna

Oni podsećaju da Volšu, ukoliko tužilaštvo dokaže da je ubio suprugu, preti doživotna robija.

- Tužilac je najavio da ima nove dokaze u slučaju ubistva Ane Volš, ali je Brajanova advokatica Trejsi Majer izjavila da su joj dokazi neophodni kako bi mogli da pripreme odbranu i da zbog toga traži dodatno vreme. Sudija je njen zahtev usvojio, naložio tužilaštvu da preda dokaze kojima raspolaže i novo pojavljivanje Volša pred sudom zakazano je za 1. mart - navode predstavnici medija koji su prisustvovali suđenju u Okružnom sudu u Kvinsu.

 

 

Na prethodnom suđenju, podsetimo, Volš je izjavio da nije kriv, ali se nije detaljno izjašnjavao. S druge strane, tužilaštvo je detaljno obrazlagalo dokaze na osnovu kojih se sumnja da je suprugu na smrt prebio, raskomadao njeno telo i potom delove u džakovima odneo u kontejnere i bacio ih. Istražitelji nisu uspeli da pronađu njen leš i navodno veruju da je on spaljen u kontejnerima za odlaganje smeća, pre nego što su oni pretreseni.

Anina majka šokira izjavama Brajan je nevin, oslobodiće ga!

ilanka Ljubičić, majka ubijene Beograđanke Ane Volš, nakon jučerašnjeg ročište rekla je za Kurir da ona i dalje veruje da njen zet nije počinio zločin. - Brajan je nevin i on ne stoji iza svega ovoga za šta ga terete! I dalje duboko verujem da nije kriv i da će se nakon svega moje dete pojaviti, a njega će osloboditi. Želim da verujem da je tako - rekla je Anina majka, pa dodala: - Ispostaviće se da joj nije naudio, kao što pričam od samog početka. Stanje u kom se nalazim je veoma teško i ne znam kako se borim sa svim ovim.

Tužilaštvo se pozvalo tada na brojne dokaze, među kojima je i Volšova pretraga na internetu i to preko tableta njihovog sina, a koja je uključivala i pitanja vezana za uklanjanje tela, kako i koliko je vremena potrebno da se telo raspadne. - Pronađeni su delovi Anine odeće, a na njima tragovi Anine krvi i Brajanov DNK - prenose mediji.

Dva milona dolara

Podsetimo, oni su ranije obelodanili i da je otkriveno da je Ana Volš u svom vlasništvu u vreme kada je ubijena imala nekretnine vredne oko dva miliona dolara. Poslednji put živa je viđena tokom proslave Nove godine i tada joj se izgubio svaki trag. Njen poslodavac iz Vašingtona, nestanak Beograđanke prijavio je 4. januara.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading