KRALI AUTOBUSE I MENJALI BROJEVE ŠASIJA UZ POMOĆ 40 STATISTA Kriminalna organizacijia razotkrivena zbog srpske državljanke
Youtube/Printscreen

Naime, kako navodi kleinezeitung.at, ova kriminalna organizacija otkrivena je zahavaljujući upravo ženi koja je u utorak osuđena na 18 meseci zatvora.

OKONČANA OTMICA MLADIĆA KOD KRAGUJEVCA Pozvali momka da izađe iz kladionice, a onda ga ubacili u auto i kidnapovali

- Čak su i najiskusniji koruški kriminalistički inspektori bili iznenađeni da je takav zločin uopšte postojao. Reč je o međunarodnoj kriminalnoj organizaciji koja je smislila sledeću prevaru: Određeni ljudi, specijalno obučeni za krađu, su obijali skupe autobuse u severnoj Italiji i Sloveniji. Potom bi ih odvezli u radionice gde su brisali brojeve motora i šasije. Radili su falsifikovana dokumenta, davali su im različite registarske tablice i novu marku. Zatim su autobuse vozili do Mađarske, Srbije, Turske i preko Sueckog kanala do Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pošto bi prazni autobusi bili sumnjivi pri prelasku granice, angažovali su oko 40 "glumaca" da imitiraju putnike - piše pomenuti austrijski medij.

Prema njihovim navodima na ovaj nači ukradena su 24 autobusa, svaki vredan između 100.000 i 350.000 evra.

- Organizacija je otkrivena zahvaljujući jednoj lažnoj putnici koja je identifikovana na granici putem podataka o putarini, snimcima kamera i zahvaljujući graničnoj kontroli. Reč je o ženi (48) koja je u utorak osuđena na 18 meseci zatvora u Okružnom sudu u Кlagenfurtu - piše lokalni portal.

Prema njihovim navodima žena ima dvojno državljanstvo Srbije i Hrvatske i bivša je supruga glavnog osumnjičenog ove kriminalne organizacije koji je takođe u pritvoru i čeka suđenje.

- Ona je na sudu priznala da je putovala, ali po šoping turama u Italiju, Tursku, po banjama u Mađarskoj. U jednom trenutku se u sudu rasplakala tvrđeći da nije znala ništa o krađi autobusa: "Zvao me je bivši suprug da idem na put, nisam znala da su autobusi ukradeni, da sam to znala ne bih putovala", rekla je navodno žena sudiji.

Međutim sudija joj nije poverovao, te je naveo da je on siguran da je ona odlično znala šta radi i da je na taj način podržala kriminalnu organizaciju u kojoj joj je bivši suprug.

Ona je osuđena na 18 meseci zatvora na teret joj se stavlja pranje novca i krađa, od kojih je šest bezuslovno izrečeno. Presuda stoga nije pravosnažna.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading