OGLASIO SE MUP POVODOM MIGRANTSKOG OKRŠAJA Dva Sirijca povređena vatrenim oružjem u sukobu migranata
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

Do sukoba je došlo juče oko 18.30, a povređeni sirijski državljani zbrinuti su u bolnici u Subotici. Policija je pokrenula istragu i radi na utvrđivanju svih aktera i okolnosti ovog incidenta, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

MIGRANTI SE SUKOBILI KOD SUBOTICE Dve osobe povređene iz vatrenog oružja

Ranije je načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov na Fejsbuku naveo da je, prema nezvaničnim informacijama, u sukobu učestvovalo oko 20 migranata. Šoralov je rekao da je jedan broj migranata prebačen u Prihvatni centar u Subotici, koji ima slobodne kapacitete za prijem.

Načelnik okruga je napisao i da je migrantska situacija značajno povoljnija, "gotovo idealna" u Prihvatnom centru u Subotici, centru grada i okolini, "u Subotičkoj šumi i dalje imamo nekontrolisanih migracija sa područja severoistoka i severozapada".

"To su grupe migranata u proseku od 5 do 30 osoba koje u toku noći pređu veliki broj kilometara, prolazeći kroz više mesta, opština, želeći da ilegalno pređe državnu granicu", naveo je Šoralov.

On je rekao da je operativna "Udarna grupa" policije u odnosu na jul 2022. godine, kada je bilo par stotina migranata u Subotičkoj šumi, taj broj često svodila na nulu, ali da će zbog navedenih razloga zatražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području, pre svega zbog dodatnog osiguranja bezbednosti građana ali i očuvanja životne sredine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Komentari (0)

Loading