MARKO IZ PARAĆINA PRIZNAO NA SASLUŠANJU DA MU JE SESTRA POMAGALA U ZLOČINU "Jesam, ubio sam maćehu!"
Foto: Privatna arhiva/Društvene mreže

Marko P. (23) iz Trešnjevice kraj Paraćina na saslušanju u tužilaštvu priznao je da mu je u zverskom ubistvu maćehe Marine M. (50) pomagala sestra Milica (27), nakon čega su izboli oca Miloša (58)! Ubistvo je priznao rečima: „Jesam, ubio sam maćehu!“ bez trunke kajanja!

Stravičan zločin dogodio se u nedelju 5. februara kada su Marko i Milica kuhinjskim nožem zaklali svoju maćehu u njenoj kući, a zatim, u njihovoj kući 500 metara dalje, izboli oca čak 41 put nožem. Srećom, on je prošao sa povredama koje nisu opasne po život.

Marko P. je ponovio sve što je prethodno rekao i priznao pred paraćinskom policijom. I njemu i Milici na teret se stavlja da su u saizvršilaštvu počinili krivična dela teškog ubistva i pokušaja ubistva na posebno bezobziran nasilnički način.

Maćeha sahranjena u Trešnjevici

Dok se Marko iživljavao nad ocem, sestra ga je držala i sprečavala ga da pobegne. Nesrećni muškarac je uspeo da istrči iz kuće i preživi, dok nesrećnoj Marini nije bilo spasa. Ubijena žena sahranjena je juče u Trešnjevici, dok se otac Miloš oporavlja od teških povreda u paraćinskoj bolnici.

- Najmirnije je priznao zločin rečima: „Jesam, ubio sam maćehu“ kao da se ništa nije dogodilo. Svoju hladnokrvnost pokazao je i posle zločina, kada je legao da spava, a zatim ujutru otišao do trafike da kupi cigarete. Posle toga se mirno predao i nije pokazao ni trunku kajanja - navodi izvor blizak istrazi i dodaje da sestra Milica P. nije bila u stanju da iznese svoju odbranu.

- Bila je uzrujana, tresla se i bila u lošem psihičkom stanju - kaže sagovornik.

Data je naredba za komisijsko psihijatrijsko veštačenje i jednog i drugog, saznaje se od Nenada Necića, portparola tamošnjeg Višeg javnog tužilaštva.

Kako saznajemo, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Jagodini usvojio je predlog tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana po svim osnovama bratu i sestri.

Podsetimo, komšije su brata i sestru opisali kao problematične osobe, za koje se sumnja da su imale problema s narkoticima. Inače, njihov otac Miloš je bio na dugogodišnjoj robiji zbog ubistva u Beogradu od pre više godina.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading